Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: Juve testira prvaka Evrope

Oba tima su na startu upisali pobjede, ali je jasno da su trenutno daleko od prave forme – uostalom Masimilijano Alegri još nije uspostavio svoj prepoznatljiv sistem, dok je vladar kontinenta bio bez šansi za vikend protiv Mančester sitija, a nedavno je izvukao i srećni bod protiv Liverpula

Stadion ispod Alpa spreman je za još jedan veliki meč – u Torino stiže šampion Evrope. Derbi druge noći 2. kola Lige šampiona igraju Juventus i Čelsi.

Oba tima su na startu upisali pobjede, ali je jasno da su trenutno daleko od prave forme – uostalom Masimilijano Alegri još nije uspostavio svoj prepoznatljiv sistem, dok je vladar kontinenta bio bez šansi za vikend protiv Mančester sitija, a nedavno je izvukao i srećni bod protiv Liverpula.

Uz sve to i Alegri, a i njegov kolega sa druge strane Tomas Tuhel imaju problema sa sastavom tima. Juve je za vikend ostao bez oba napadača, pošto su se protiv Sampdorije povrijedili Paulo Dibala i Alvaro Morata, dok će Čelsi morati bez motora ekipe N’Golo Kantea, koji je bio pozitivan na “kovid-19”.

“Sigurno nećemo moći da računamo na Dibalu i Moratu, ali za nas dueli sa Čelsijem nisu presudni, već naredna dva protiv Zenita. A, do tada valjda ćemo uspjeti da osposobimo sve igrače”, istakao je Alegri.

S druge strane, Čelsiju neće nedostajati samo Kante – za ovaj meč Tuhel neće moći da računa ni na Kristijana Pulišića, Risa Džejmsa i Mejsona Maunta.

“Da, to mogu da potvrdim, ali oni koji ih zamijene sigurno će uraditi sve da pokažu kako zaslužuju da su dio ovog tima”, nije želio da traži alibi Tuhel. “Igramo protiv Juventusa i to u Torinu, ne treba biti dovoljno pametan, pa da se zaključi koliko će igrači biti motivisani.”

A Čelsi će u Torinu pokušati da prekine i crnu seriju na Apeninskom poluostrvu, pošto se sa posljednja četiri gostovanja u Italiji vraćao “pognute” glave – “plavci” su redom gubili od Intera (2009/10), Napolija (2011/12), Juventusa (2012/13) i Rome (2017/18).

Miler ulazi u društvo 50+

Šampion Njemačke Bajern Minhen večeras dočekuje Dinamo iz Kijeva, a ukoliko Tomas Miler uspije da zatrese mrežu ukrajinskog velikana postaće tek osami igrač u istoriji koji je postigao 50 ili više golova u Ligi šampiona. Ujedno na vječnoj listi će se izjednačiti sa Tijerijem Anrijem. Na vrhu je Kristijano Ronaldo sa 135.

Junajted i Barsa na popravnom

Dva evropska velikana već večeras će na neki način morati da se “vade”. Mančester junajted nakon poraza od Jang Bojsa očekuje repriza finala Lige Evrope protiv Viljareala, dok Barsa poslije lekcije od Bajerna mora da juri trijumf protiv Benfike u Lisabonu.

LIGA ŠAMPIONA, 2. KOLO

GRUPA E
21.00h Bajern – Dinamo
21.00h Benfika – Barselona

GRUPA F
18.45h Atalanta – J. Bojs
21.00h M. junajted – Viljareal

GRUPA G
21.00h Volfsburg – Sevilja
21.00h Salcburg – Lil

GRUPA H
18.45h Zenit – Malme
21.00h Juventus – Čelsi

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve