Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: Čelsi i Siti za najveću klupsku titulu u Portu

U Portu se večeras očekuje tvrda i neizvjesna utakmica, a i pored toga što se Siti okitio šampionskom titulom u Premijer ligi, šanse su podjednake. Čelsi je već dva puta igrao finale, a 2012. godine je uspio da se domogne i pehara kada je u finalu savladao aktuelnog šampiona Evrope, ekipu Bajerna

Novi šampion Evrope biće poznat večeras, ali se zna da će pehar ići na Ostrvo. U finalu Lige šampiona sastaju se dva engleska kluba – Čelsi i Mančester siti.

U eliminacionoj fazi ”Građani” su prvo preskočili Borusiji Mehengladbah u osmini finala, a zatim u četvrtfinalu i njenog imenjaka iz Dortmunda, dok su u polufinalu eliminisali Pari Sen Žermen.

”Plavci” su sa druge strane, prvo u osmini finala bili bolji od novog šampiona Španije, Atletiko Madrida, zatim su eliminisali Porto i u polufinalu najtrofejniji klub Real Madrid.

U Portu se večeras očekuje tvrda i neizvjesna utakmica, a i pored toga što se Siti okitio šampionskom titulom u Premijer ligi, šanse su podjednake.

Čelsi je već dva puta igrao finale, a 2012. godine je uspio da se domogne i pehara kada je u finalu savladao aktuelnog šampiona Evrope, ekipu Bajerna.

Koplja će i ukrstiti dva velika trenera, sa jedne strane Tomas Tuhel, a sa druge Pep Gvardiola.

– Nikada neću reći da igram protiv Pepa Gvardiole. To nije teniski meč. On će spremiti svoj tim, a ja ću pokušati da na najbolji način spremim moje igrače. Možda su u ovom trenutku najjači tim u Evropi i na svijetu, a napravili su i ogromnu razliku u Premijer ligi, ali mi smo sa prethodne dvije pobjede protiv njih smanjili tu razliku, rekao je 47-godišnji trener Čelsija.

Ove sezone dvije ekipe odigrale su tri međusobna meča, a Čelsi je slavio dva puta.

Londonski tim bio bolju je u polufinalu FA Kupa sa 1:0, kao i u meču 35. kola Premijer lige sa 2:1, dok je Siti početkom godine pobijedio sa 3:1 u meču 17. kola Premijer lige.

Trener ”Građana” Pep Gvardiola rekao je da zna kako želi da igraju njegovi fudbaleri u finalu Lige šampiona.

– Tačno znam način na koji želim da igramo, sa kim ćemo da igramo. Velika je privilegija biti ovdje. Kada sam počinjao da budem trener, nisam očekivao ni da ću igrati jedno finale, a sada je preda mnom još jedno. Pritisak i nervoza pred ovakvu utakmicu su normalni. Svako želi da pobijedi. Da biste pobijedili morate da igrate. Neki igrači osjećaju veći pritisak, više tenzije. Nekima je teško da se nose sa tim. Siguran sam da će biti teško. Morate da se prilagodite lošim trenucima utakmice, a na kraju, pokušaćemo da budemo ono što jesmo, kazao je Gvardiola.

Mančester siti sa druge strane nije nikada osvajao Ligu šampiona, a prvi put u istoriji je i u finalu, pa ima priliku da večeras ispiše istoriju.

Duel u Portu igra se od 21 sat.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve