Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: Boginje traže senzaciju protiv prinčeva

Finansijski gigant iz Pariza već godinama bezuspješno pokušava da dođe do evropske titule, i svake sezone pritisak je veći. S druge strane, mali klub iz Bergama je rasterećeno stigao u četvrtfinale

PSŽ i Atalanta večeras od 21 sat boriće se za plasman u polufinale završnog turnira Lige šampiona u Lisabonu, koji se igra od 12. do 23. avgusta.

foto Arhiva

Finansijski gigant iz Pariza već godinama bezuspješno pokušava da dođe do evropske titule, i svake sezone pritisak je veći. S druge strane, mali klub iz Bergama je rasterećeno stigao u četvrtfinale.

Sa publikom ili bez nje, PSŽ je favorit, ne samo u današnjoj utakmici, već u LŠ, zajedno sa Sitijem i Bajernom. Parižanima je žrijeb otvorio put do finala, ali da ipak ne bude sve idealno, desila se povreda Kilijana Mbapea, zbog koje je neizvjestan.

“Nikada nijesmo bili bliži osvajanju titule prvaka Evrope i i zato ćemo se boriti do posljednjeg daha”, poručio je Nejmar, prva zvijezda PSŽ. “Mnogo želimo da dođemo do pehara”.

Atalanta je debitant u LŠ, ali odmah je stigla u “top osam”. Nedostajaće joj sjajni ofanzivac Josip Iličić, zbog privatnih problema.

“Naš san je polufinale”, poručio je Đan Pjero Gasperini, trener Atalante, čiji je tim postigao 98 golova u Seriji A. “Već smo mnogo toga uradili, ali nismo došli da se tako lako predamo. Imamo šansu”.

Da je samo do vrijednosti igračkog kadra, pitanje pobjednika se ne bi postavljalo, jer je PSŽ (788,5 miliona eura) tri puta skuplji od Atalante (261,7).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve