Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: Atletiko i Junajted za spas sezone

Obje ekipe čeka borba za ulazak, odnosno ostanak u zoni Lige šampiona, pa im je elitno evropsko takmičenje ostalo praktično jedina šansa da spasu sezonu. Zbog toga bi dvomeč osmine finala mogao da bude prekretnica i za kolćonerose i za crvene đavole. Izrazitog favorita nema, oba tima nikako da ustale formu.

Atletiko Madrid je daleko od borbe za titulu u španskoj La Ligi, u istoj situaciji je i Mančester junajted u engleskoj Premijer ligi.

Obje ekipe čeka borba za ulazak, odnosno ostanak u zoni Lige šampiona, pa im je elitno evropsko takmičenje ostalo praktično jedina šansa da spasu sezonu.

Zbog toga bi dvomeč osmine finala mogao da bude prekretnica i za ”kolćonerose” i za ”crvene đavole”. Izrazitog favorita nema, oba tima nikako da ustale formu.

– Atmosfera u ekipi je vrlo dobra, znamo da je Liga šampiona drugačije takmičenje, lijepo, u kojem svi žele da igraju. Ujedinjeni smo i želimo da postignemo dobar rezultat. Ali djela govore bolje od riječi, što smo pokazali na gostovanju Osasuni (3:0), gdje smo pokazali jedinstvo o kojem sam govorio. Svi se borimo za isti cilj i na dobrom smo putu. Smireni smo, ali i uzbuđeni zbog meča koji je pred nama – rekao je crnogorski internacionalac Stefan Savić.

Duel u Pamploni bio je prvi poslije sedam utakmica u kojem ,,kolćonerosi“ nijesu savladani.

– To je nakon toliko utakmica bilo vrlo važno za nas, daje nam samopouzdanje pred naredne mečeve – kazao je Savić, dodavši da se dobro osjeća u postavci sa tri i sa četiri igrača u odbrani.

– U Pamploni smo dobro prošli s trojicom pozadi. Povrede su nas dosta remetile ove sezone i trener Simeone imao je mnogo problema da sastavi tim.

Savić je vodio mnogo duela s Kristijanom Ronaldom dok je Portugalac bio u Real Madridu, susreli su se i kad je CR7 igrao za Juventus, a večeras ih očekuje novi okršaj jer se proslavljeni napadač vratio na ”Old Traford’.

– Ne mislim o Kristijanu Ronaldu, razmišljam samo o Mančester junajtedu, velikom klubu i velikom rivalu. Ronaldo je sjajan igrač, jedan od najvećih u istoriji, ali fokusirani smo na Junajted kao ekipu, ne samo na jednog igrača – dodao je Savić.

Ronaldo na treningu Junajteda; foto: manutd.com

Loša vijest za Simeonea i Atletiko je što se juče povrijedio kapiten Koke.

– Imamo problema, ali imamo drugih igrača koji su s entzijazmom čekali ovu priliku. Igramo s jednom od najboljih ekipa na svijetu, koja od dolaska novog trenera ima čvrstinu, posvećenost, pokazuje kakav je Junajted uvijek bio. Napredovali su, hrabri su, ali nadamo se da ćemo pokazati prepoznatljvii takmičarski duh. To što gol u gostima više ne vrijedi dvostruko ne mijenja moj pristup kao trenera. Ovako je pravednije – rekao je Dijego Simeone.

Duel s Atletikom vjerovatno je najveći ispit za Ralfa Rangnika od dolaska na klupu Junajteda.

– Simeone je osvajao trofeje jasnim identitetom, prepoznatljivim stilom igre. Uvijek su bili ekipa s puno strasti i to odražava karakter trenera. Moramo da uskladimo nivoe energije i emocije u oba meča. Potrošnja će biti velika i trebaće nam psihološka snaga do posljednje sekunde dvomeča – kazao je Rangnik.

– Ništa neće biti gotovo u Madridu, odluka će pasti u Mančesteru.

Na ”papiru”, najmanje zanimljiv par osmine finale čine Benfika i Ajaks. Manje šansi daje se portugalskom velikanu, koji u domaćem prvenstvu zaostaje čak 12 bodova za prvoplasiranim Portom.

– Ovo je moj trenerski debi u Ligi šampiona. Važan je meč, ali više za ekipu nego za mene. Igramo s ekipom velikog kvaliteta. Ajaks je trenutno jedan od boljih timova u Evropi. Ipak, imaju mnogo mana i slabosti koje ćemo pokušati da iskoristimo. Znamo da će biti teško, ali motivisani smo. Moraćemo da kontrolišemo posjed, ali i da se branimo dobro bez lopte. Mislim da su šanse 50-50 odsto – izjavio je trener Benfike Nelson Verisimo.

Ajaks je u sjajnom nizu. U seriji je od 10 pobjeda, tokom koje je primio samo jedan gol.

– Jesmo li favoriti? Ne gledam to tako, fokusirani smo na ono što treba da pokažemo. Nije toliko ni bitno ko je favorit, odlučuje se na terenu. Benfika je jak protivnik, koji je naročito dobar u iskorišćavanju grešaka protivnika. U svakom slučaju, fokusirani smo na našu igru – izjavio je trener ”kopljanika” Erik ten Hag.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve