Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

LŠ: Apoel porazio Sutjesku u Nikšiću, Nikolić promašio penal

Izabranici Nikole Rakojevića nadigrali su kiparskog prvaka.  Stvorili su “plavi” puno više prilika, pritom stigli da promaše i penal, ali gosti će puno zadovoljniji dočekati revanš u Nikoziji za sedam dana

Fudbaleri Sutjeske poraženi su od kiparskog Apoela u Nikšiću 1:0, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Foto: Twitter

Izabranici Nikole Rakojevića nadigrali su kiparskog prvaka.  Stvorili su “plavi” puno više prilika, pritom stigli da promaše i penal, ali gosti će puno zadovoljniji dočekati revanš u Nikoziji za sedam dana.

Prvu veliku šansu pred šest hiljada navijača na stadionu kraj Bistrice imali su Nikšićani. Igrao se deseti minut kada su Šofranac i Nedić uputili udarce ka golu rivala, a tome je prethodio korner Ćetković.

Upravo je Ćetković, zbog povrede, morao da izađe iz igre u finišu prvog poluvremena. Zamijenio ga je Osmajić i upravo je on bio najopasniji igrač Sutjeske do kraja utakmice.

Činilo se da će mreže ostati netaknute u prvih 45. minuta, ali je sudija iz Mađarske Ištvan Vad pokazao na bijelu tačku nakon faula, diskutabilnog, Šofranca nad Tamarijem.

U drugom dijelu, Sutjeska je bila mnogo bolji rival, propustila je dvije odlične šanse preko Osmajića i Erakovića, prije nego je ovaj prvi izborio penal. Međutim, rezervista Nikolić je u tom 63. minutu bio neprecizan, lopta je zakačila prečku.

Do kraja su izabranici Nikole Rakojevića pokušavali na sve načine da stignu do izjednačenja, ali su gosti odoljeli i slavili minimalnim rezultatom.

Revanš utakmica na programu je narednog utorka u Nikoziji.

Bolji iz duela Sutjeske i Apoela u trećem kolu igraće sa pobjednikom dvomeča između Dandalka i Kabaga.

Poraženi će takmičenje nastaviti u Ligi Evrope, u trećem kolu, gdje ga čeka pobjednik dvomeča između Toršavna i Linfilda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve