Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Loša odluka da našeg centra pošalju u Orlando: Filadelfija i dalje žali za Vučevićem

U izboru američkog NBC-a, taj trejd je među pet najgorih kada su Siksersi u pitanju. Vučević je nakon odlične debitantske sezone u NBA trejdovan i to u paketu sa jednim od najboljih defanzivaca lige Andreom Igudalom (budući šampion sa Golden Stejtom), te Morisom Harklesom i dva pika iz prve runde drafta

Trejd iz 2012. godine, u kojem je naša NBA zvijezda Nikola Vučević prešao u Orlando, izabran je za jedan od najlošijih u istoriji Filadelfije.

Vučević, Foto: NBA.com

U izboru američkog NBC-a, taj trejd je među pet najgorih kada su Siksersi u pitanju. Vučević je nakon odlične debitantske sezone u NBA trejdovan i to u paketu sa jednim od najboljih defanzivaca lige Andreom Igudalom (budući šampion sa Golden Stejtom), te Morisom Harklesom i dva pika iz prve runde drafta.

Filadelfija je u trejdu dobila Endrua Bajnama – centra koji je sa 25 godina već bio izmučen povredama koljena, kao i Džejsona Ričardsona. Vučević je kasnije postao Ol star centar i godinama najbolji igrač Orlanda, a Igudala osvojio tri šampionske titule.

Filadelfija se nije proslavila sa trejdovima tako se 1992. odrekla legende Čarlsa Barklija, za Džefa Hornačeka, Endrua Longa i Tima Perija. U prvoj sezoni za Finiks, godinu kasnije, Barkli je osvojio nagradu MVP za najboljeg igrača NBA sezone…

Ni to nije kraj: 1968, nakon sezone sa 62 pobjede, jedan od najboljih košarkaša u istoriji Vilt Čemberlen trejdovan je u Los Anđeles Lejkerse. Za danas zaboravljene Darala Imhofa, Džerija Čembersa i Arčija Klarka… Lejkersima je Čemberlen donio titulu 1972. godine.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve