Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Lompar: Da ponovo na našem bazenu i sa navijačima slavimo pobjede

Stručnjak koji je bio asistent Ranka Perovića u zlatnim danima kotorskog velikana od ove sezone je član stručnog štaba Sandra Sukna, novog trenera Primorca

Novo rukovodstvo konačno je tu, novi je i stručni štab, ali želje i snovi kada je u pitanju Primorac uvijek su isti… Jedan od onih koji to najbolje zna i nosi u sebi je čovjek koji je uz Primorac bio kada je ovaj klub stigao na vrh Evrope, ali i kada se mučio, pa i sada na novom početku – Vido Lompar, jedan od onih Kotorana koj i žive za ovaj klub.

Lompar, Foto: Dnevne novine

Stručnjak koji je bio asistent Ranka Perovića u zlatnim danima kotorskog velikana od ove sezone je član stručnog štaba Sandra Sukna, novog trenera Primorca.

“Želimo da napredujemo iz dana u dan, nijesmo opterećeni trofejima, ali to ne znači da nećemo pokušati da ih napadnemo ako nam se ukaže prilika. Primorac je naš klub, želimo da opet budemo najbolji i da napokon na našem zatvorenom bazenu, uz naše navijače slavimo nove pobjede i titule, istakao je Lompar za Dnevne novine.

Iz mora u Podgoricu

Kotorane uskoro očekuju obaveze u Kupu Crne Gore (kreće 3. oktobra), ali i evropske avanture koje će krenuli u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a završne pripreme ovih dana obavljaju u Podgorici.

“Za sve izazove koji nas očekuju u narednoj sezoni pripremali smo se na našem otvorenom bazenu, a trenutno smo na pripremama u Podgorici, gdje smo trebali da imamo zajedničke treninge sa Primorjem iz Rijeke, ali su oni otkazali dolazak zbog poznate situacije sa novim korona virusom objasnio je Lompar.

Posljednjih nekoliko godina najveće muke Primorac ima upravo sa bazenom, čija rekonstrukcija se zbog mnogih tendera i čudnih odlaganja, previše odužila. I pred novu, toliko čekanu sezonu Kotorani imaju iste probleme iako se očekuje da će se ubrzo konačno vratiti u svoj dom.

“Da, to nam predstavlja naj veći problem. Zbog toga moramo da se snalazimo i da idemo nekim težim putem, istakao je Lompar.

Ipak…

“Iako je to realan i veliki problem, sigurno nećemo da tražimo nikakve alibije, jer ljudi koji vode klub i mi u stručnom štabu znamo put do uspjeha kroz naše dosadašnje karijere u vaterpolu i to prenosimo na ovu mladu ekipu.

Neobjektivno je pričati o grupnoj fazi LŠ

Primorac je juče saznao i imena rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona – u italijanskoj Sirakuzi igraće protiv Ortiđe, Barselone, Steaue i splitskog Jadrana. Prvoplasirane ekipe iz ove i druge grupe igraće finale, a samo pobjednik ide u elitno takmičenje.

“Nijesmo se opterećivali žrijebom, jer je i neobjektivno pričati o plasmanu u grupnu fazu u ovom formatu takmičenja, istakao je Lompar. Nama je u ovom momentu najvažnije da odigramo što veći broj utakmica. Kao i sve ekipe i mi smo hendikepirani što se Jadranska liga ove sezone neće igrati po uobičajenom formatu, tako da ćemo kroz evropska takmičenja pokušati to da nadoknadimo. A upravo izbor Lige šampiona donosi više mečeva… Učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona nam donosi nekoliko utakmica na tom turniru i siguran plasman dalje u drugu rundu kvalifikacija za Evrokup, kao i eventualno utakmice u nokaut fazi”, dodao je Lompar.

Saradnja sa Suknom

Možda je na početku trenerske karijere, ali na klupu Primorca ove sezone stiglo je jedno od najvećih vaterpolo imena ne tako davno najbolji igrač planete Sandro Sukno.

“Saradnja sa šefom stručnog štaba Sandrom Suknom je fenomenalna, kao i generalno saradnja među svim trenerima u klubu, što pokazuju odlični rezultati naših mlađih kategorija ovog ljeta, rekao je Lompar.

A kada je tako i atmosfera u svim strukturama kluba je prava…

“Da, atmosfera u klubu je odlična svi smo motivisani i imamo punu podršku od uprave kluba, zaključio je Lompar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve