Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ljetos mu transfer propao zbog rata, sada opet traži klub: Mugoša se rastao sa Petrovcem

Dvadeset sedmogodišnji čuvar mreže je poslije izborenog opstanka, za koji je imao ogromne zasluge, odlučio da se ponovo oproba u inostranstvu i bio je na korak od potpisanog ugovora. Nije imao sreće jer se ispriječio – rat

Golman Sava Mugoša je u sezoni 2019/20, prekinutoj zbog korona virusa, bio među zapaženijim fudbalerima Petrovca i Telekom 1. CFL uprkos tome što su tokom 31 kola samo dva tima imala više primljenih pogodaka od ”nebo-plavih”.

Dvadeset sedmogodišnji čuvar mreže je poslije izborenog opstanka, za koji je imao ogromne zasluge, odlučio da se ponovo oproba u inostranstvu i bio je na korak od potpisanog ugovora.

Nije imao sreće jer se ispriječio – rat.

– Bio sam na probi u Jermeniji, sve je prošlo kako treba, stručni štab je bio zadovoljan, kao i ja ponuđenim uslovima. Taman kad je trebalo da postignemo dogovor, počeli su sukobi oko regije Nagorno-Karabah i zbog rata sam morao da se vratim u Crnu Goru, priča Mugoša, koji je ponikao u Budućnosti.

Po povratku u domovinu, Mugoša je ponovo zadužio opremu Petrovca. Vratio se kad su ”nebo-plavi” imali oformljen tim i kad je sezona već bila ,,uhvatila zalet“.

Nije bio u prvom planu, što je rezultiralo samo jednom odigranom utakmicom i rastankom sa Petrovčanima.

– Čekao sam šansu, nijesam je dobio i nijesmo se dogovorili oko nastavka saradnje. Zahvalan sam Petrovcu, doskorašnjim saigračima i stručnom štabu želim da ostanu u ligi, a ja se okrećem novim izazovima. Slobodan sam u izboru nove sredine, vjerujem da ću ovog puta imati sreće iako nije lako naći klub u zimskom prelaznom roku. Čekam pravu ponudu, nestrpljiv sam da opet stanem između stativa i pokažem koliko vrijedim, naveo je bivši golman Zore, Mornara, grčkog Kozanija, IFK Stokholma, austrijske Admire Vaker, Rada, Sinđelića…

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve