Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ljetnja Univerzijada: Gušić i Peković traže slavu u Napulju

Takmičenje u Napulju će okupiti preko 8.000 sportista iz 120 svjetskih država, koji će se nadmetati u 18 sportova (250 discipline), a svoje predstavnike imaće i Crna Gora priliku da se nadmeću sa najboljim svjetskim studentima dobili su džudisti Marko Gušić i Jovana Peković

Na obali Sredozemlja, podno Vezuva, u prelijepom Napulju narednih desetak dana sve će biti u znaku sporta. Večerašnjom ceremonijom otvaranja na čuvenom San Paolo stadionu, nakon pozdravnog govora italijanskog predsjednika Serđa Matarele, zvanično će početi jubilarno XXX izdanje Ljetnje Univerzijade.

Foto: Cdm.me

Takmičenje u Napulju će okupiti preko 8.000 sportista iz 120 svjetskih država, koji će se nadmetati u 18 sportova (250 discipline), a svoje predstavnike imaće i Crna Gora priliku da se nadmeću sa najboljim svjetskim studentima dobili su džudisti Marko Gušić i Jovana Peković.

Marko koji će nositi crnogorsku zastavu na ceremoniji otvaranja nastupiće u petak u kategoriji do 73kg, dok će Jovana juriti što bolji plasman u četvrtak u kategoriji +70kg i u subotu u open kategoriji.

Zbog povrede i obaveza prema fakultetu, iako predviđeni, na Univerzijadi nisu mogli da nastupe džudisti Jusuf Nurković i Lazar Ćupić, dok se atletičarki Kristini Rakočević termin Univerzijade preklapa sa Evropskim šampionatom U23 (Švedska, 11-14.jul).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve