Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Liverpul – Viljareal: Klopova mašinerija protiv ubice favorita

Viljareal je s Emerijem prošle sezone osvojio Ligu Evrope, u ovoj bi mogao da kompletira čudo

Liverpul je u seriji od 10 mečeva bez poraza, osvojio je Liga kup, igraće finale FA kupa, a sezonu bi mogao da završi s čak četiri pehara, što nikad nije uspjelo nijednoj ekipi iz Engleske.

,,Redsi“ su za petama Mančester sitiju u Premijer ligi, dok u Ligi šampiona imaju šansu da se domognu finala 28. maja u Sen Deniju.

Da bi igrali sa Mančester sitijem ili Real Madridom za najvažniji trofej u klupskom fudbalu, izabranici Jirgena Klopa moraće da izbace najljepšu priču Lige šampiona ove sezone – Viljareal. ,,Žuta podmornica“ je ,,ubica favorita“, u osmini finala eliminisala je Juventus, a u četvrtfinalu minhenski Bajern.

– Analizirali smo njihove utakmice. I ranije sam poštovao Viljareal i Unaja Emerija, ali poslije utakmica sa Juventusom i Bajernom mogu da kažem samo – vau! Impresivno – rekao je Jirgen Klop pred večerašnji meč na ,,Enfildu“ (21 h).

Viljareal je s Emerijem prošle sezone osvojio Ligu Evrope, u ovoj bi mogao da kompletira čudo.

– On je opsjednut detaljima, priprema se za razne detalje u igri i ekipa sporovodi njegove zamisli. Napadaju na razne načine, pritiskaju loptu… Emeri je trener svjetske klase i sa Viljarealom radi nevjerovatan posao. Naš zadatak je da im otežamo život i to ćemo pokušati da uradimo u ovom dvomeču – naveo je Klop.

– Ne smijemo da pričamo o drugim takmičenjima jer je potpuni fokus na Viljareal i ovo polufinale. Ovo je nešto posebno, utakmica ogromnog značaja. Toliko trenera i igrača cijeli život rade naporno i nemaju šanse da budu blizu ovoga. Moramo da cijenimo ovaj trenutak i uživamo u njemu.

Rijetko ko je ozbiljno doživljavao Viljareal u prognozama o završnici Lige šampiona, ali sada niko ne može da kaže da je ,,žuta podmornica“ autsajder protiv Liverpula, koliko god moćno izgledao tim iz grada Bitlsa.

Trener Unaj Emeri kazao je da je nivo igre Liverpula najbolji u posljednjih nekoliko godina.

– Liverpul sada ima nadograđenu i poboljšanu verziju, s visokim intenzitetom igre, sa probuđenim Tijagom Alkantarom, Luisom

Dijasom koji je donio prodore i po stranama i centralno. Ovo je najbolji Liverpul posljednjih godina – istakao je Emeri.

Emeri je kao trener Sevilje 2016. godine pobijedio Klopov Liverpul u finalu Lige Evrope.

– Sada, šest godina kasnije, to je tim koji je izrastao iz strpljenja i vođstva svog trenera, to je Liverpul s osmijehom, radošću, energijom, upravo onakav kakav je trener koji ga vodi – objasnio je Emeri.

Psihološki efekat nije na strani Viljareala koliko protiv Juvea i Bajerna.

– Više nijesmo iznenađenje, vidi se to iz poštovanja kojim u Liverpulu govore o nama, uprkos tome što je logično da se osjećaju kao favoriti. Ovdje smo jer to zaslužujemo i možemo da se takmičimo s glavnim favoritom Lige šampiona. Liverpul je, po mom mišljenju, prvi favorit, zbog sjajne forme u kojoj se nalaze i Klopovog višegodišnjeg projekta, ali naša želja je da pokažemo najbolju verziju našeg fudbala – rekao je Emeri.

– Superiorniji su od nas, ali imamo svoje individualne i kolektivne mehanizme da možemo da se takmičimo.

Klop možda neće moći da računa na Roberta Firmina, dok će Emeri biti lišen usluga Đerara Morena i talentovanog Jeremija Pina.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve