Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

LIVE BLOG TRANSFERI: Ikardi izvjesno ostaje u Inter, Lozano zvanično u Sao Paolo

Za sve ljubitelje fudbala, portal Aktuelno.me ovog ljeta će pratiti najznačajnije događaje kada su u pitanju transferi igrača u najpopularnijim klubovima. Budite sa nama i saznajte gdje će se fudbalske zvijezde ovoga ljeta skrasiti

Za sve ljubitelje fudbala, portal Aktuelno.me ovog ljeta će pratiti najznačajnije događaje kada su u pitanju transferi igrača u najpopularnijim klubovima. Budite sa nama i saznajte gdje će se fudbalske zvijezde ovoga ljeta skrasiti.

23.08.2019

18:06 Jedna od većih transfer saga ovog ljeta uspješno je privedena kraju – Irving Lozano od danas je i zvanično igrač Napolija.

Lozano, Foto: Cdm.me

Meksički napadač je sa timom sa San Paola dogovorio saradnju do 2024. godine.

Napoli je za njegovo dovođenje srušio klupski rekord – 38 miliona iznosi obeštećenje, a na adresu PSV Ajndhovena uplatiće još četiri miliona u slučaju da Lozano ispuni bonuse.

Dosadašnji rekord držao je Gonzalo Iguain koji je svojvremeno plaćen Realu 39 miliona eura.

Lozano će tokom petogodišnjeg ugovora zarađivati oko četiri i po miliona eura po sezoni i samo će Lorenco Insinje biti plaćeniji igrač u timu.

Otkupna klauzula za Lozana iznosi 130 miliona eura.

18:02 Ikardi je bio otpisan od strane trenera Antonija Kontea na početku priprema što je i sam Konte priznao.

Ikardi i Naingolan, Foto: Dhakatribune.com

“Ikardijeva situacija je jasna, on nije dio Interovog projekta. Klub je jasan i u slučaju Naingolana. On je takođe van projekta”, kazao je nekadašnji trener Čelsija sredinom jula mjeseca.

Ipak, očito se desio veliki preokret i Argentinac će večeras trenirati sa ostatkom ekipe nakon što je u dosadašnjem dijelu ljeta radio isključivo odvojeno te je propustio kompletne pripreme.

Nagovještaj da će on ipak ostati u Interu dala je i supruga Vanda Nara koja se sinoć pojavila na rođendanu Lautara Martineza, napadača Intera, te se fotografisala sa ostalim djevojkama i suprugama fudbalera i stavila opis: “Još jedna godina zajedno”.

I sam Ikardi je isticao kako nema namjeru otići iz Intera te se želi dokazati Konteu, a naznaka ostanka je i ta da je njegov novi dom u Milanu skoro pa gotov.

Inače, za njegove usluge interesovali su se Roma, Juventus i Napoli, ali kako sada stvari stoje od transfera neće biti ništa.

Inter je u međuvremenu doveo i Romelua Lukakua, pa nije jasno gdje svoje mjesto u timu vidi Ikardi, ali vidjet ćemo šta će Konte na kraju reći.

14:28 Proteklih dana su se pojavile informacije da bi Kejlor Navas mogao napustiti Real Madrid do kraja prelaznog roka. Čak su se pojavile i glasine da je Kostarikanac zatražio transfer iz Reala, a navodno bi njegova nova destinacija mogao biti PSŽ.

Navas, Foto: En.as.com

Nakon toga su se u španskim medijima mogle pročitati špekulacije da bi Navasa u Realu mogao zamijeniti Pepe Reina, ali ako se pita Zinedin Zidan kostarikanski čuvar mreže neće ići nigdje.

“Ne mogu zamisliti ovaj tim bez njega. Važan je igrač, uvijek je bio i bit će. Ne razmišljam o mogućnosti da on napusti ekipu, nije mi rekao da želi otići. Ovdje je i želi igrati”, izjavio je Zidan, pa nastavio:

“To je za nas vrlo važno, on je uvijek bio profesionalac. Imat ćemo mnogo utakmica i treba nam… Uvijek se u Realu pokazivao u najboljem svijetlu.”

“Tu je i računamo na njega, to je poruka. Želim da Kejlor ostane sa nama”, rekao je trener Real Madrida.

Real Madrid je novu sezonu La Lige otvorio pobjedom nad Seltom, dok će Kraljevi sjutra, u okviru drugog kola, ugostiti Valjadolid.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve