Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

LIVE BLOG TRANSFERI: Džeko do četvrtka stiže u Inter, Perišić umjesto Sanea ide u Minhen

Za sve ljubitelje fudbala, portal Aktuelno.me ovog ljeta će pratiti najznačajnije događaje kada su u pitanju transferi igrača u najpopularnijim klubovima. Budite sa nama i saznajte gdje će se fudbalske zvijezde ovoga ljeta skrasiti

Za sve ljubitelje fudbala, portal Aktuelno.me ovog ljeta će pratiti najznačajnije događaje kada su u pitanju transferi igrača u najpopularnijim klubovima. Budite sa nama i saznajte gdje će se fudbalske zvijezde ovoga ljeta skrasiti.

09.08.2019

17:45 Bosanski napadač odavno je dogovorio sve sa timom iz Milana, a konačno je došlo i do dogovora Intera i Rome o transferu i to nakon zaista dugih pregovora.

Džeko, Foto: Sempreinter

Konačno su “neroazuri” pristali da plate 20 miliona eura uz određene bonuse za Džeka, a umjesto Edina će na Olimpiko stići Mauro Ikardi.

“Edin Džeko će do četvrtka postati igrač Intera”, tvrdi Gazzetta dello sport, te navodi:

“Džeko je umoran zbog činjenice da je zaključan između dva tima. Ima želju za odlaskom i vjerovatno ga nećemo gledati u nedjeljnoj prijateljskom utakmici protiv Real Madrida. On je zamolio Romu da ne igra”.

Gazzetta tvrdi da je sve uveliko dogovoreno, pa će tako Antonio Konte dobiti i drugu želju, nakon što mu je stigao Romelu Lukaku.

Edin je prethodne četiri godine nosio dres Rome i postigao je 87 golova.

15:33 Bajern je započeo pregovore sa fudbalerom Intera Ivanom Perišićem. Nakon povrede Liroja Sanea, Bavarci traže novo rješenje na krilnoj poziciji, a izbor je pao na hrvatskog reprezentativca.

Perišić, Foto: Fifa World Cup/Twitter

Perišić se ranije povezivao sa odlaskom u Mančester junajted, ali dogovor nije postignut.

Imao je zapažen učinak u Interu otkako je 2015. godine došao iz Volfsburga.

Ranije je nastupao za Borusiju Dortmund, Klub Briž, Sošo…

14:08 Iskusni japanski fudbaler postao je novi član Saragose i sigurno da će za ovaj španski tim predstavljati veliko pojačanje.

Kagava, Foto: EPA

Šinji Kagava (30) iza sebe ima zaista dobru karijeru. Najbolje igre je pružao u dresu Borusije iz Dortmunda, gdje je igrao od 2010. do 2012. godine, a zatim od 2014. do ove sezone.

Proteklu polusezonu je proveo u Bešiktašu, imao je nekoliko zaista odličnih utakmica, a svakako treba istaći da je dvije sezone bio i član Mančester junajteda.

Sada je za 30-godišnjeg ofanzivnog vezistu došlo vrijeme za odlazak. Saragosa i La Liga su njegova nova kuća i svakako da se od njega očekuju velike stvari.

Kagava je i standardni reprezentativac Japana, a za ovu selekciju je odigrao 95 utakmica i postigao je 31 pogodak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve