Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

LIVE BLOG TRANSFERI: Porto i Lids u trci za Bufonom, De Rosi odbio ponude Boke i Galaksija

Za sve ljubitelje fudbala, portal Aktuelno.me ovog ljeta će pratiti najznačajnije događaje kada su u pitanju transferi igrača u najpopularnijim klubovima. Budite sa nama i saznajte gdje će se fudbalske zvijezde ovoga ljeta skrasiti

Za sve ljubitelje fudbala, portal Aktuelno.me ovog ljeta će pratiti najznačajnije događaje kada su u pitanju transferi igrača u najpopularnijim klubovima. Budite sa nama i saznajte gdje će se fudbalske zvijezde ovoga ljeta skrasiti.

XXII DAN (24.06.2019)

18:06 Porto i Lids pokušavaju da u svoje redove dovedu Đanluiđija Bufona. “Korijere dela Sera” prenosi da portugalski klub nudi iskusnom golmanu da naslijedi Ikera Kasiljasa, koji je završio karijeru nakon srčanog udara prošlog mjeseca.

Ima i poziv sa Ostrva, gdje bi sa Marselom Bijelsom bio na zadatku da Lids vrati u Premijer ligu.

Bufon ima 41 godinu, a prošle sezone branio je za Pari Sen Žermen.

Najveći dio karijere proveo je u Juventusu u koji je kao mladić stigao iz Parme.

16:46 Danijele De Rosi odbacio je mogućnost da karijeru nastavi u Boki juniors ili MLS ligi, prenosi Sport Italija.

Foto: Cdm.me

Dugogodišnji fudbaler Rome ostaće u Italiji, nakon što se “vučica” neočekivano odlučila da prekine saradnju sa njim.

Pored Boke, za De Rosija se interesovao i Los Anđeles Galaksi.

Međutim, novac mu nije prioritet već želi da igra dobar fudbal u klubu koji ima ambicije.

De Rosi je trenutno na odmoru nakon kojeg će odlučiti gdje će nastaviti karijeru.

15:38 Frank Lampard bi u sljedećih 48 sata mogao da bude postavljen za novog menadžera Čelsija. Engleski mediji prenose da je nekadašnji vezista blizu dogovora sa čelnicima kluba za koji je dugo igrao.

Foto: Derby Telegraph

Lampard je od odlaska Mauricija Sarija u Juventus glavni kandidat za njegovog nasljednika.

Navijači Čelsija su na njegovoj strani jer je kao fudbaler ostavio ogroman trag u klubu sa “Stamford bridža”.

Vjeruju i da bi “plavci” ponovo igrali ofanzivno, što nije bio slučaj tokom prethodne sezone sa Sarijem na klupi.

Italijan je ipak sa Čelsijem osvojio Ligu Evrope, a u Premijer ligi bio je treći iza Sitija i Liverpula.

14:31 Prošlog ljeta je stigao na pozajmicu, a sada neće mijenjati sredinu – reprezentativni vezista Marko Bakić najvjerovatnije ostaje u Muskoru, javljaju belgijski mediji.

Foto: Cdm.me

Dvadesetpetogodišnji ofanzivac je imao dobru sezonu, odigrao je 27 utakmica i postigao dva gola, a to je bilo dovoljno upravi kluba i treneru Njemcu Berndu Štorku da budu izričiti u namjeri da Bakić ostane u klubu i naredne sezone.

Sada je samo pitanje da li će 97-godišnjak sa stadiona Kanonije otkupiti ugovor Crnogorca ili će ga opet uzeti na pozajmicu iz Brage, sa kojom Bakić ima ugovor do ljeta 2021. godine.

Muskron je prethodne sezone osvojio 10. mjesto u belgijskoj eliti, a plan kluba je da se naredne sezone bori za Evropu.

Bakić je ponikao u Mogrenu, a igrao je još za Torino, Fiorentinu, Speciju, Belenenšeš i Alkorkon, dok je u dresu “hrabrih sokolova” upisao 14 nastupa.

14:11 Kao što se i očekivalo Rafael Benites neće više biti trener Njukasl Junajteda. Taj klub je zvanično objavio da Španac odlazi po završetku ugovora koji ističe na kraju juna.

Foto: Skysports.com

Rafael Benites je u Njukasl došao pred kraj sezone 2015/2016. kada nije mogao da spasi taj klub od ispadanja u Čempionšip. Španac je ostao na “Sent Džejms parku” iako je klub bio u drugom rangu engleskog fudbala i zato je zauvjek osvojio srca navijača. Tri godine kasnije Rafa je slomio srca navijača jer ne želi da ostane na sjevero-istoku Engleske.

Po povratku u Premijer ligu Njukasl je stabilniji i ne bori se za opstanak, ali je klub u dvije sezone u eliti bio ipak i daleko od povratka u evropska takmičenja. Benites je u te dvije sezone uglavnom imao nesporazume sa vlasnikom Majkom Ešlijem koji nije dovoljno izdvajao za pojačanja, pa se pretpostavlja da se Španac umorio na klupi Njukasla.

U poslednjih mjesec dana se govori da će klub preuzeti investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali će u toj epizodi učestvovati neko drugi na poziciji trenera Njukasla.

11:50 Šampion Engleske Mančester Siti ponudio je čak 90 miliona eura za transfer odbrambenog fudbalera Lestera Harija Megvajera, prenosi Miror.

Foto: Bleacherreport.com

Ukoliko se uspješno završi posao, stameni štoper postaće najskuplje plaćeni defanzivac ikada i nadmašiće rekord Virdžila van Dajka prilikom prelaska iz Sautemptona u Liverpul za 84 miliona.

Megvajer, koga želi i Sitijev gradski rival Mančester Junajted, na Etihadu bi nedjeljno zarađivao više od 313.000 eura.

10:27 Pari Sen Žermen je odlučan da ovoga ljeta u svoje redove dovede igrača Lacija Sergeja Milinković-Savića.

Foto: Bleacherreport.com

“Korijere delo Sport” javlja da je PSŽ poslao ponudu Laciju za srpskog reprezentativca vrijednu 75 miliona eura.

Ostaje da se vidi da li će gazda Lacija Klaudio Lotito odlučiti da prihvati ovu ponudu Parižana, a poznato je da je prošlog ljeta odbijao mnoge ponude za Milinković Savića.

08:23 Barselona ovoga ljeta nije dovela nijedno pojačanje koje se može nazvati bombastičnim, ali bi i to uskoro moglo da se promijeni.

Foto: Yahoosport.co.uk

Mediji već uveliko pišu da bi Brazilac Nejmar mogao da se vrati u katalonski tim, a blizu Barse je i Francuz Antoan Grizman.

Naravno, za ta dva posla trebaće vremena i navijali će vjerovatno morati da imaju dosta strpljenja da bi se realizovali.

Ono šti je sigurno, mladi Frenki De Jong će od 1. jula zadužiti opremu Barse.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve