Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

LIVE BLOG TRANSFERI: Milan žrtvuje dvojicu igrača za Koreu, Maldini demantovao transfer Modrića u rosonere

Za sve ljubitelje fudbala, portal Aktuelno.me ovog ljeta će pratiti najznačajnije događaje kada su u pitanju transferi igrača u najpopularnijim klubovima. Budite sa nama i saznajte gdje će se fudbalske zvijezde ovoga ljeta skrasiti

Za sve ljubitelje fudbala, portal Aktuelno.me ovog ljeta će pratiti najznačajnije događaje kada su u pitanju transferi igrača u najpopularnijim klubovima. Budite sa nama i saznajte gdje će se fudbalske zvijezde ovoga ljeta skrasiti.

XLVII DAN (19.07.2019)

17:32 U posljednje vrijeme se uveliko govorilo kako je Milan zaintersovan za dovođenje Luke Modrića iz Real Madrida.

Foto: Sportsport.ba

Nakon dosta priča, te navijačke euforije o dolasku Modrića oglasio se i tehnički direktor Milana, Paolo Maldini.

“Nikad nijesmo pregovarali oko dolaska Modrića i nikada nije bio tema razgovora. Mi želimo mlade igrače. Luka je sjajan igrač, ali nas ne zanima”, izjavio je Maldini, te je dodao:

“Otišla su nam četiri vezna igrača, te ćemo pojačati taj dio ekipe. Ali ne žuri nam se. Vrhunski igrači su skupi, ali nas trenutno zanimaju Benaser i Veretout. Dovodimo one koje možemo”, završio je Paolo Maldini.

Tako je ovom izjavom Maldini ubio nade navijača Milana da će naredne sezone u svojoj ekipi gledati Luku Modrića.

15:58 Napoli, Milan i Roma su ovog ljeta vodili trku za vežnjaka Fiorentine Džordana Veretouta. Dugo se vjerovalo da je Milan u “pol poziciji” za transfer 26-godišnjeg Francuza, ali su se prije par dana pojavile informacije da je Roma uspjela pobijediti konkurenciju.

Foto: Sportsport.ba

Roma je, za razliku od Milana koji je nudio i igrača u zamjenu, uputila “keš ponudu” koja je očigledno zadovoljila čelnike Fiorentine.

Juče su Fiorentina i Roma dogovorili transfer za koji će Vučica platiti 17 miliona eura uz dva miliona eura dodatnih bonusa.

Veretout će u Romu zvanično stići na pozajmicu dok će njegov ugovor biti otkupljen po isteku iste.

Danas je Lorenco Serafini, inače menadžer Rome zadužen za odnose sa medijima, potvrdio da Veretout sjutra ujutro stiže na ljekarske preglede u Vila Stjuart kliniku u Romi nakon čega će potpisati ugovor.

Takođe, sjutra će ljekarske preglede obaviti i Diavara koji je još ranije realizovao transfer iz Napolija u Romu, ali nije bio u mogućnosti proći preglede jer je sa reprezentacijom Gvineje bio na Afričkom kupu nacija.

13:39 Milan nema para za bombastičan prijelazni rok, ali je našao najskuplje pojačanje u klupskoj istoriji?!

Foto: Xlivesport.com

Prema pisanju većine italijskih medija, Rosoneri su krenuli u napad na Anhela Koreu iz Atletiko Madrida. Ako uspiju u namjeri da dovedu Argentinca, on će sasvim sigurno srušiti rekorde Rui Košte i Bonućija koji su plaćeni po 42.000.000 eura kao najskuplji u istoriji Milana.

Atletiko Madrid traži za svog ofanzivca čak 60.000.000 eura. Već su odbili 45.000.000 eura i bonuse od jednog engleskog kluba, ali bi bili spremni da pregovaraju do sume od 55.000.000 eura.

Kako Milan misli da plati toliki novac?

Rosoneri imaju ograničen budžet za prijelazni rok. Zbog problema sa finansijskim fer-plejom i neuspjehom u prošloj sezoni, američki vlasnici su zavrnuli slavinu Maldiniju i Bobanu. Milan uglavnom juri B klasu igrača, do sada su dovedeni Teo Ernandez i Rade Krunić, dogovoren je i Ismael Benaser iz Empolija, a Korea bi trebalo da bude kapitalno pojačanje.

Milanov plan je da Koreinu kupovinu finansira uz pomoć portugalskog agenta Žorža Mendeša koji ima ogroman uticaj u nekim klubovima poput Vulverhemptona i Monaka. Milan je spreman da žrtvuje dvojicu mladih napadača Andrea Silvu i Patrika Kutronea kako bi se dokopao Koree.

Silva je upravo Mendešov štićenik i vratio se sa pozajmice u Sevilji. Milan ga je prije dvije godine platio skoro 40.000.000 eura, ali sada bi bio presrećan da uzme i desetak miliona manje. Tu na scenu stupa Mendeš koji u Monaku ima jake vez već godinama i nudi Portugalca kao zamjenu za svog drugog klijenta Radamela Falkaa koji skoro sigurno napušta Kneževinu. Silvina cijena je oko 25.000.000 eura, ali bi zahvaljujući Mendešu, Milan mogao da dobije cijelih 30.000.000 eura.

Što se Kutronea tiče, njega bi Mendeš odveo u Vulverhemtpon za 25.000.000 eura. Portugalski Superagent vedri i oblači u Vulvsima, a Kutrone je prilika koja se ne propušta. Iako mladi Italijan želi da ostane u Milanu uprkos činjenici da nije starter, klub je riješio da ga žrtvuje zbog finansijskog dobitka. On je čist profit s obzirom da je ponikao u klubu i zato Milan želi da ga proda.

Tako bi Rosoneri sakupili novac za kupovinu Koree koji ima ugovor sa Atletikom do 2024. godine, a u prošlosti je bio meta Barselone i Napolija. Njega novi trener Đampaolo vidi kao idealnog drugog napadača u tandemu sa Pjontekom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve