Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

LIVE BLOG TRANSFERI: Lukaku moli čelnike Junajteda da ga puste u Inter, Idrisa Gvaje stigao u PSŽ na ljekarske preglede

Za sve ljubitelje fudbala, portal Aktuelno.me ovog ljeta će pratiti najznačajnije događaje kada su u pitanju transferi igrača u najpopularnijim klubovima. Budite sa nama i saznajte gdje će se fudbalske zvijezde ovoga ljeta skrasiti

Za sve ljubitelje fudbala, portal Aktuelno.me ovog ljeta će pratiti najznačajnije događaje kada su u pitanju transferi igrača u najpopularnijim klubovima. Budite sa nama i saznajte gdje će se fudbalske zvijezde ovoga ljeta skrasiti.

LVIII DAN (29.07.2019)

17:44 PSŽ ovog ljeta nije trošio basnoslovne cifre na pojačanja. “Sveci” su potrošili “tek” 50 miliona eura, ali su sada na dobrom putu da potroše još 30-ak miliiona.

Foto: Parisfans.fr

U tišini je kao slobodan igrač stigao Ander Herera nakon što mu je istekao ugovor sa Mančester junajtedom, dok je PSŽ za ofanzivnog vežnjaka Sevilje Pabla Sarabiju izdvojio 18 miliona eura, a za Dortmundovog štopera Abdoua Diala 32 miliona eura.

To je bilo to od PSŽ-a do sada, ali već u narednim satima bi “Sveci” mogli potvrditi novo pojačanje.

Naime, Evetonov Idrisa Gvaje je juče stigao u Pariz, a danas je trebao proći ljekarske preglede.

Vjeruje se da će 29-godišnji vežnjak u PSŽ stići za nešto oko 30 miliona eura, te da bi veznom redu Tuhelove ekipe trebao dati dodatnu čvrstinu.

Inače, nijedan igrač u engleskom Premieršipu prošle sezone nije imao više uklizavanja od Idrise Gvajea. Sengalac je imao 142 starta, a uspješno ih je bilo 89. Gvaje je u 33 odigrana meča Premijer lige imao i 75 presječenih lopti po čemu je bio šesti u engleskoj eliti.

Idrisa Gvaje je u Englesku stigao na ljeto 2015. godine kada je iz Lila prešao u Aston Vilu. Vila Park je zamijenio Gudisonom godinu dana kasnije za 8.5 miliona eura.

15:40 Francuski fudbaler Frenk Riberi još uvijek je bez kluba nakon što mu je istekao ugovor s Bajernom. Riberi je u dresu Bajerna igrao čak 12 godina, a ovog ljeta je postao slobodan igrač nakon što nije dobio ponudu da produži saradnju i karijeru završi u dresu minhenskog kluba.

Iskusni krilni napadač bio je na meti Monaka, ali je odbio mogućnost da ide u Kneževinu zbog ljubavi prema Marseju gdje je proveo dvije sezone prije dolaska u Bajern.

No, njemački mediji prenose danas da bi Riberija i naredne sezone mogli gledati u Bundesligi. Navodno, Riberi je u pregovorima s Frankfurtom i to veoma ozbiljnim.

Frankfurt traži pojačanja nakon što su ostali bez Luke Jovića i Sebastiana Halera, a Riberiju nude jednogodišnji ugovor s opcijom da se saradnja produži na još jednu sezonu.

Kako piše Bild Riberi je itekako zainteresovan za ovu ponudu jer mu se ostaje u Bundesligi. No, da li će doći do dogovora saznat ćemo uskoro.

11:07 Bosansko-hercegovački napadač Edi Džeko ovoga ljeta se povezuje sa Interom, a Tutosport je objavio jutros da se pregovori Rome i Intera nastavljaju danas.

Foto: Sempreinter.com

Direktor Intera, Bepe Marota, danas će doputovati u Rim na pregovore za Džeka, a još uvijek jedini problem je iznos obeštećenja. Roma ne odustaje i traži 20 miliona eura, dok su iz Intera jasno poručili da neće ponuditi više od 15 miliona eura.

Međutim, Marotta sigurno ne bi putovao za Rim na sastanak s čelnicima Rome da ne vjeruje da može konačno završiti dolazak Džeka u Inter.

09:10 Belgijanac Romelu Lukaku blizu je prelaska iz Mančester junajteda u milanski Inter.

Foto: Metro.co.uk

Želja engleskog kluba je da za korpulentnog napadača uzme 85 miliona funti, ali Inter ne može da izdvoji toliki novac.

Zbog toga je Lukaku odlučio da moli čelnike Junajteda da ga puste u italijanski klub.

Lukaku je od dolaska u Mančester 2017. godine odigrao 96 utakmica, na kojima je upisao 42 gola i 13 asistencija.

08:55 Fudbaleri Sportinga iz Lisabona savladali su Valenisju sa 2:1 u prijateljskom susretu.

Fernandez, Foto: Printscreen

U centru pažnje bio je vezista lisabonskog kluba Bruno Fernandez koji gotovo sigurno ovog ljeta napušta Sporting.

Portugalski reprezentativac se povezuje s prelaskom u Mančester junajted i čini se da je tu sve gotovo.

Navijači Junajteda su sigurni da je Fernandez sinoć nakon prijateljskog meča sam “potvrdio” da odlazi iz Sportinga nakon što je zaplakao jer je to bio vjerovatno njegov posljednji meč u dresu ovog kluba.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve