Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

LIVE BLOG TRANSFERI: Žesus ostaje na Etihadu, Juventus sprema ponudu za Tripijea

Za sve ljubitelje fudbala, portal Aktuelno.me ovog ljeta će pratiti najznačajnije događaje kada su u pitanju transferi igrača u najpopularnijim klubovima. Budite sa nama i saznajte gdje će se fudbalske zvijezde ovoga ljeta skrasiti

Za sve ljubitelje fudbala, portal Aktuelno.me ovog ljeta će pratiti najznačajnije događaje kada su u pitanju transferi igrača u najpopularnijim klubovima. Budite sa nama i saznajte gdje će se fudbalske zvijezde ovoga ljeta skrasiti.

XIV DAN (16.06.2019)

17:50 Napadač Mančester Sitija Gabrijel Žezus kaže da poštuje Serhija Aguera i da nema namjeru da napušta klub zbog male minutaže.

Foto: 90min.com

Brazilac je prošle sezone samo osam puta bio u startnoj postavi u Premijer ligi, ponajviše zbog konstantno dobre forme kolege iz špica.

“Serhio je legenda kluba, najbolji strijelac svih vremena. Naravno da kao profesionalac uvijek želim da igram, ali srećan sam da pomognem i poštujem Serhija. Mislim da se ne dovodi u pitanje to da će Aguero ostati, baš kao i ja“, rekao je Žezus.

22-godišnji Žezus je dosad odigrao 100 utakmica za Siti i dao 45 golova.

16:30 Juventus se sprema da na adresu Totenhema pošalje ponudu za defanzivca Kjerana Tripijea.

Foto: 90min.com

Prema pisanju Tajmsa, “Stara dama” će londonskom klubu ponuditi oko 50 miliona eura za pouzdanog beka, koji je postao standardan i u dresu reprezentacije Engleske.

Juve ga vidi kao idealnu zamjenu za Žoaa Kansela koji je na dobrom putu da pređe u Mančester Siti.

Tripije je minule sezone odigrao 38 utakmica u svim takmičenjima i postigao jedan gol.

15:35 Mauricio Sari danas je i zvanično prešao iz Čelsija u Juventus, saopštio je klub iz Londona.

Foto: Bbc.co.uk

Kako se navodi u saopštenju Čelsija, dva kluba su se dogovorila da se Sari oslobodi obaveza dvije godine prije isteka ugovora. Izlazna klauzula za iskusnog trenera iznosila je pet miliona funti, ali inostrani mediji navode da je i oko toga postignut dogovor.

Italijanski stručnjak se Juventusu obavezao na vjernost u naredne tri godine.

Sari je na Stamford Bridž došao prošlog ljeta iz Napolija. Posle samo jedne sezone provedene u Premijer ligi napustio je klub sa kojim je osvojio prvi trofej u karijeri – Ligu Evrope, ali i pored brojnih problema obezbijedio plasman u Ligu šampiona.

Na klupi Juventusa 60-godišnjak će zameniti Masimilijana Alegrija, koji je klub napustio na kraju sezone.

“U razgovorima posle finala Lige Evrope, Mauricio nam je jasno stavio do znanja da želi da se vrati u Italiju, navodeći vrlo jake razloge”, kazala je Marina Granovskaja, direktorka Čelsija.

Sari je postao deveti trener koji je napustio Čelsi otkako ga je preuzeo Roman Abramovič 2003. godine.

14:48 Sutjeska je, uoči starta pripema za još jedno učešće u kvalifikacijama za najelitnije evropsko klupsko, dovela trojicu igrača.

Foto: Cdm.me

U redove šampiona stigli su Stefan Nikolić, Aleksandar Šofranac i Damir Kojašević.

Nikšićani će sjutra u 9. časova krenuti u novu misiju, a svakako je i zanimljivo ko više neće biti u redovima “plavo-bijelih”.

Od onih koji su nosili Sutjeskin dres u prošloj sezoni na prozivci sigurno neće biti Zakarie Mohameda Elmabruka Alharaiša, Šalete Kordića, Luke Merdovića i Miloša Vučića.

Još je neizvjesno da li kraj Bistrice ostaju Bojan Božović i Stefan Stefanović.

Po svemu sudeći vihorno libijsko krilo Zakaria Alharaiš, koji je obilježio finiš prošle sezone, karijeru će nastaviti u Tunisu.

14:40 Vesko Stešević novi je trener Dečića. Klub iz Tuzi je uz dosta problema sačuvao drugoligaški status, ali u narednu sezonu ulazi sa visokim ambicijima.

Foto: Cdm.me

Cilj uprave je povratak Dečića u elitno crnogorsko društvo, o čemu i svjedoči dovođenje bivšeg stratega OFK Titograda, Grblja i Koma, koji je pritom radio i u Saudijskoj Arabiji.

Dečić ne sjedi skrštenih ruku ni kada je pojačanje igračkog kadra u pitanju – zasad je dogovoren povratak univerzalca Pjetera Ljuljđuraja i ofanzivca Kristijana Vuljaja iz Petrovca.

13:55 Iskusni štoper Radoš Dedić više nije igrač OFK Titograda. Nekadašnji član Koma i Dečića je sporazumno raskinuo saradnju sa “romantičarima” nakon samo šest mjeseci provedinih u klubu.

Foto: Cdm.me

“Nezadovoljan statusom izrazio sam želju da raskinem ugovor. Uprava OFK Titograda mi je izašla u susret i trenutno sam slobodan igrač”, rekao je Dedić.

Dedić je u dosadašnjoj karijeri igrao za Kom i Dečić.

13:48 Braća Pešukić ovog ljeta kreću novim fudbalskim stazama – Periša je napustio Budućnost i pojačao Partizan, a njegov brat Danilo je u potrazi za novom sredinom.

Foto: Cdm.me

Mladi reprezentativac Crne Gore nije se pojavio na jučerašnjoj prozivci Zete, i kazao je da želi da okrene list.

“U Zeti sam ponikao i prošao sve mlađe kategorije. Zahvaljujem se Upravi na pruženoj šansi da sa 16 godina dobijem priliku da se takmičim u seniorskom pogonu, a najveću zahvalnost dugujem svim trenerima, a posebno igračima jer samo mi znamo kroz šta smo sve prolazili. Dvije i po sezone su prošle i želim da promijenim sredinu. Volio bih da bude inostrani angažman, jer ima ponuda kako iz inostranstva tako i domaćih klubova”, istakao je Danilo Pešukić.

Podsjećamo, redove Zete su ovog ljeta napustili Nikola Krstović, Igor Vujačić i Armin Bošnjak.

11:00 Mančester junajted će povećati platu Markusu Rašfordu kako bi ga spriječio da ode iz kluba ovoga ljeta.

Foto: Metro.co.uk

Da bi ga sačuvao u svojim redovima, Mančester će 21-godišnjaku ponuditi novi i bolji ugovor, prema kome će zarađivati oko 350.000 funti sedmično.

Za Rašforda su bili zaineteresovani španski velikani Barselona i Real Madrid, ali kako pišu engleski mediji i sam igrač želi da ostane na “Old Trafordu”.

Rašford je prošle sezone u 47 mečeva u svim takmičenjima za Junajted postigao 13 golova uz devet asistencija. Jedan je od izdanaka Junajtedove akademije i trenutno vjerovatno najvredniji mladi igrač u bivšem prvaku Engleske.

09:40 Štoper Rome Kostas Manolas dogovori je uslove prelaska u Napoli, piše “Skaj Sprt Italija”.

Foto: Skysport

Manolas je postigao dogovor o ličnim uslovima sa Napolijem, a sada se čeka da Roma prihvati nekog igrača u zamjenu. Druga opcija je da Napolitanci aktiviraju klauzulu u njegovom ugovoru koja iznosi 36 miliona eura.

Ako zaista pređe u Napoli, bit će zamjena za Raula Albiola koji ide u Viljareal za šest miliona eura. “Tutomerkato” piše da će Grk zarađivati 3,5 miliona eura po sezoni, ali i bonuse.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve