Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

LIVE BLOG TRANSFERI: Šangaj dočekao El Šaravija, Atletiko predstavio Feliksa

Za sve ljubitelje fudbala, portal Aktuelno.me ovog ljeta će pratiti najznačajnije događaje kada su u pitanju transferi igrača u najpopularnijim klubovima. Budite sa nama i saznajte gdje će se fudbalske zvijezde ovoga ljeta skrasiti

Za sve ljubitelje fudbala, portal Aktuelno.me ovog ljeta će pratiti najznačajnije događaje kada su u pitanju transferi igrača u najpopularnijim klubovima. Budite sa nama i saznajte gdje će se fudbalske zvijezde ovoga ljeta skrasiti.

XXXVI DAN (08.07.2019) 

17:28 Stefan El Šaravi je novi igrač Šangaj Šenhue. Kineski klub će Romi za obeštećenje platiti 16 miliona eura, plus dva miliona u slučaju da igrač ostvari bonuse.

Foto: Cdm.me

El Šaravi je potpisao trogodišnji ugovor vrijedan čak 40 miliona eura.

Popularni Faraon je u sezoni 2018/19. odigrao 33 utakmice u svim takmičenjima i postigao 11 golova, uz sedam asistencija.

Italijan je 2016. iz Milana došao na Olimpijski stadion, a igrao je još za Đenovu, Padovu i Monako.

16:11 Mladi portugalski fudbaler Žoao Feliks istakao je da nije pod pritiskom jer svi u njemu vide nasljednika Antoana Grizmana. Žoao Feliks danas je predstavljen kao novi igrač Atletiko Madrida.

Foto: Skysports.com

Mladi Portugalac je na stadion ‘Vanda Mentropolitano’ stigao za 126 miliona evra.

Ne razmišljam o tome za koliko novca sam doveden. Koncentrisan sam samo na svoj posao, a to je da uradim sve što mogu da pomognem klubu”,kazao je 19-godišnjak kada je upitan da li oseća pritisak jer je postao najplaćeniji fudbaler u istoriji španskog fudbala i zbog toga što svi u njemu vide nasljednika Antoana Grizmana.

Nisu propustili priliku novinari ni da ga upitaju za zemljaka Kristijana Ronalda, koji je svojevremeno branio boje Real Madrida.

“Kristijano je odličan igrač, najbolji na svijetu i možda najbolji ikad. Uvek je pričao koliko mu je lepo u Madridu. Ali ovde sam da bih ispričao svoju priču”.

Feliks je zadužio dres sa brojem sedam.

https://twitter.com/Atleti/status/1148187167157604353

15:09 Brazilski lijevi bek Renan Lodi potpisao je ugovor sa Atletikom iz Madrida, potvrdio je klub iz prestonice Španije. Dvadesetjednogodišnji fudbaler na Vanda Metropolitano dolazi iz Atletiko Paranensea, a sa Jorgandžijama je dogovorio saradnju do 2025.

Foto: 90min.com

“Vrlo sam srećan što sam se pridružio velikom klubu kakav je Atletiko. Srećan sam što ću raditi sa Dijegom Simeoneom, koji je jedan od najboljih trenera na svetu,” izjavio je Lodi.

Atletiko Paranense je najpre odbio ponude Jorgandžija od 18 i 21 milion evra, a transfer je realizovan tek nakon što je Andrea Berta, glavni čovek zadužen za transfere u Atletiku, otputovao u Brazil i vjeruje se za 25 miliona evra obezbedio potpis talentovanog defanzivca.

https://twitter.com/Atleti/status/1147991297480974338

Madriđani su ovog leta ostali bez oba leva beka – Lukasa Ernandeza, koji se za 80 miliona evra preselio u Bajern i Filipea Luisa.

Interesovanje za Lodija ranije su pokazali Real Madrid, Juventus, Šahtjor i Lil.

Jorgandžije su u aktuelnom prelaznom roku angažovale još Žoao Feliksa, Markusa Ljorentea, Felipea i Ektora Ereru.

11:18 Transfer saga oko odlaska Marka Arnautovića trajala je jako dugo, a jutros je konačno i zvanično završena.

Foto: Skysports.com

On je još u prošlom prijelaznom roku na sve načine pokušavao otići u Kinu, ali Vest Hem ga tada nije pustio.

Ovaj put iz Vest Hema su popustili, te je Arnautović uspio da ostvari toliko željeni transfer.

“Možemo potvrditi da je Marko Arnautović napustio naš klub, te da se pridružio šampionu Kine, Šangaj SIPG-u. U dvije provedene sezone u klubu odigrao je 65 utakmica u kojima je postigao 22 gola”, stoji u saopštenju Vest Hema.

Iako iz Vest Hema nijesu željeli objaviti za koliko novca je Arnautović otišao, mediji u Engleskoj kažu da će Vest Hem zaraditi oko 25 miliona eura.

09:54 Đuzepe Marota, sportski direktor Intera, potvrdio je da su želje neroazura Edin Džeko i Romelu Lukaku.

Foto: Fokus.ba

”Lukaku i Džeko su veoma interesantni igrači različitih karakteristika. Ne mogu da poreknem da su nam obojica mete u prelaznom roku. Kod Džeka smo kao u partiji šaha. Prodavac pokušava da nadmudri kupca“, kazao je Marota.

Na meti crno-plavih je i Barela, fudbaler Kaljarija.

Mauro Ikardi i Rađa Naingolan nisu u Interovim planovima i mogu da idu.

Argentinski napadač je na meti Juventusa, ali Marota to kategorički demantuje.

”Spremni smo da pregovaramo sa bilo kim ko je spreman da kupi Ikardija. I da pri tome poštuje vrijednost na koju cenimo igrača. Ali isključujem mogućnost Ikardijevog odlaska u Juventus. Za to ne postoje ni minimalni uslovi. Moraćemo da sačekamo na ponudu koja zadovoljava naše, ali i uslove igrača. U toj priči trenutno ne postoji ni sjenka Juventusa“, kaže Marota.

Prokomentarisao je i izbor Antonija Kontea za trenera.

”Konte je prvi kojeg smo željeli jer nam je bio potreban trener koji će pomoći klubu da raste. Veoma smo ponosni na izbor koji smo napravili. Konte je veliki motivator za sve u klubu. Zaista posvećuje pažnju svakom detalju i to će nam omogućiti da pravimo dobre rezultate. Možemo da napredujemo sa njim. Recimo da ova naredna sezona predstavlja novi početak. Klub radi na tome da izgradi precizan identitet. Postigli smo dogovor sa UEFA oko finansijskog fer-pleja i sada možemo da podignemo ljestvicu očekivanja”, zaključio je Marota.

Kaže da su ciljevu Intera za narednu sezonu igranje u Ligi šampiona i osvajanje Kupa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve