Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

LIVE BLOG TRANSFERI: De Liht odbio Barselonu, Sari predstavljen u Torinu

Za sve ljubitelje fudbala, portal Aktuelno.me ovog ljeta će pratiti najznačajnije događaje kada su u pitanju transferi igrača u najpopularnijim klubovima. Budite sa nama i saznajte gdje će se fudbalske zvijezde ovoga ljeta skrasiti

Za sve ljubitelje fudbala, portal Aktuelno.me ovog ljeta će pratiti najznačajnije događaje kada su u pitanju transferi igrača u najpopularnijim klubovima. Budite sa nama i saznajte gdje će se fudbalske zvijezde ovoga ljeta skrasiti.

XVIII DAN (20.06.2019)

Mauricio Sari, novi trener Juventusa, predstavljen je danas u Torinu.

Foto: Sportske.net

Doskorašnji menadžer Čelsija dogovorio je trogodišnju saradnju sa italijanskim prvakom, a na klupi “stare dame” naslijedio je Masimilijana Algerija.

Sari se tako ekspresno vratio u domovinu, gdje je radio odličan posao sa Napolijem, a navijači tog kluba sada ga oslovljavaju “izdajnikom”.

“Morate da imate jasne ideje na vašem putu. Navijao sam za Napoli jer sam rođen u Napulju. Imao sam ideju da možemo da budemo kompetitivni na nacionalnom nivou. Dao sam sve od sebe. U posljednjih nekoliko mjeseci u Napoliju sam imao sumnje između moje posvećenosti klubu i navijačima i profesionalnog osjećaja da avantura mora biti gotova. Tokom mojih razmišljanja Karlo Anćeloti se pojavio i to je vjerovatno bila moja greška. Dobio sam ponude, želio sam da odem preko granice i nisam želio direktno da pređem u neki drugi italijanski klub. Premijer liga je bila sjajno iskustvo, ali sam u drugom dijelu sezone osjetio profesionalnu i ličnu želju da se vratim u Italiju”, rekao je Sari.

On je na promociji rekao da se ne osjeća kao izdajnik.

14:20 Fudbaler Ajaksa Matajs De Liht odbio je ponudu Barselone, prenosi Radio Kadena Ser.

Štoper kluba iz Amsterdama nije prihvatio uslove prelaska na “Kamp Npou” stadion nakon razgovora sa predsjednikom Katalonaca Đozepom Marijom Bertomeuom.

Mediji u Španiji prenose da se De Liht na ovaj potez odlučio zbog unosne ponude, koju je dobio od Pari Sen Žermena. Iza De Lihta je sjajna sezona u kojoj je sa Ajaksom osvojio duplu krunu u Holandiji. Igrao je odlično i u Ligi šampiona, a njegov tim je u sudijskoj nadoknadi revanša polufinala protiv Totenhema primio pogodak i ostao bez šanse da se bori za evropsku titulu.

11:20 Madridski Real ponudio je 130 miliona eura Pari Sen Žermenu za transfer brazilskog fudbalera Nejmara, ali i jednog od igrača između Gereta Bejla i Džejmsa Rodrigeza, prenosi Mundo Deportivo.

Foto: Foxsportsasia.com

U trenutku kada se spekuliše da je Barselone već počela pregovore sa PSŽ-om oko povratka Nejmara na Nou Kamp, Real se umiješao u čitavu priču i napravio konkretan korak.

Nejmar je velika želja prvog čovjeka kraljevskog kluba Florentina Pereza, koji je i 2013. godine htio Brazilca, bio blizu transfera iz Santosa, ali je na kraju završio u Barseloni.

Real bi Nejmara učinio najplaćenijim igračem tima sa 30 miliona eura po sezoni, što je šest miliona manje nego što ima u Parizu, ali bi ispunio želju da se vrati u Španiju.

09:55 Vezni fudbaler Pari Sen Žermena Adrijen Rabio dogovorio je prelazak u Juventus i petogodišnji ugovor vrijedan najmanje 35 miliona eura, prenosi italijanski Skaj.

Foto: Foottheball

Kako se navodi, Rabio će po isteku saradnje sa PSŽ-om krajem mjeseca preći u Torino i samo za potpis dobiti dodatnih 10 miliona eura, uz sedam miliona po sezoni.

Zbog Juventusa Rabio je odbio ponude Mančester Junajteda i Arsenala, a interesovanje su pokazivali i Real Madrid i Barselona.

Francuz, koji će imati i velike bonuse u ugovoru sa prvakom Italije, bio je ostranjen iz tima PSŽ-a u drugom dijelu sezone jer nije želio da produži saradnju.

08:14 Milan je zvanično potvrdio – Marko Đampaolo je novi trenere “Rosonera”!

Foto: Goal.com

Đampaolo je potpisao ugovor do 2021. godine uz opciju da saradnja bude produžena za još jednu sezonu. U Milanu će zarađivati oko dva miliona eura godišnje, a došao je kao slobodan pošto je prethodno raskinuo ugovor sa Sampdprijom.

Rođeni Švajcarac je već dugo godina u italijanskom fudbalu, tako da se ne može reči da je mlad i talentovan stručnjak. Ovo mu je najveći izazov u karijeri, a očekivalo se da mnogo ranije preuzme neki veliki klub.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve