Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Lijepe vijesti: Radović i Ukropina spremni za Roterdam

Kako bi jedna od njih završila i u rukama Crne Gore ništa se u vremenu korone ne prepušta slučaju, pa su ''ajkule'' od sinoć u jednoj vrsti karantina do početka kvalifikacija Draško Brguljan i drugovi znaće samo za hotel i bazen

Mjesec istine za crnogorski vaterpolo je počeo 14. februara u Roterdamu kreću kvalifikacije za Olimpijske igre, a samo još tri karte za Tokio čekaju u poznatoj holandskoj luci.

Kako bi jedna od njih završila i u rukama Crne Gore ništa se u vremenu korone ne prepušta slučaju, pa su ”ajkule” od sinoć u jednoj vrsti karantina do početka kvalifikacija Draško Brguljan i drugovi znaće samo za hotel i bazen.

I dok se činilo da će Crna Gora predolimpijski turnir dočekati žestoko desetkovana, posljednjih dana sve, ipak, ne izgleda toliko loše. Bilo je straha da bi na listi onih koji sigurno neće putovati u Roterdam (Dragan Drašković, Dimitrije Obradović i Bogdan Đurđić) mogli da se nađu i Đuro Radović i Aleksa Ukropina, ali…

Dva super važna ljevoruka igrača na dobrom su putu oporavka i najvjerovatnije će biti među onima koji će pokušati Crnu Goru da odvedu na Olimpijske igre. Uz sve to postoji mogućnost i da se Uroš Čučković (takođe se opravlja od povrede) stavi na raspolaganje Vladimiru Gojkoviću, ali sve će biti jasnije danas kada selektor objavi spisak igrača za nastavak priprema u Podgorici, odnosno kandidata za turnir u Roterdamu.

U svakom slučaju, tokom nedavnog turnira u našem glavnom gradu i “neki novi klinci crnogorskog vaterpola uvjerili su selektora da može da računa na njih.

Na turniru u Roterdamu Crna Gora će igrati u grupi A sa Grčkom, Brazilom, Gruzijom, Kanadom i Turskom. Grupu B činiće Hrvatska, Rumunija, Rusija, Francuska, Njemačka i domaćin Holandija.

”Ajkule” kvalifikacije otvaraju protiv Turske, a na kraju će samo tri najbolje reprezentacije sa turnira izboriti plasman u Tokio.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve