Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Totenhem ovjerio četvrtfinale, Rudari Hipnotisali Kraljeve (VIDEO)

Totenhem Hotspur je ovjerio četvrtfinale Lige Šampiona. Spursi su u meču bez mnogo drame savladali Borusiu iz Dortmunda 0:1 (3:0 prvi meč).

Foto: Rezultati.com

Gol je postigao Hari Kejn u 49. minutu meča.

Borusia Dortmud-Totenhem 0:1 (0:3)

Tok meča:

Duel upravo počinje !!!

Nakon 15 minuta meča bez ozbiljne situacije ni sa jedne strane.

Prva ozbiljnija situacija u 21. minutu meča. Marco Rojs (Bor. Dortmund) je primio tačan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati snažno po sredini gola. Hugo Ljoris je bio oprezan i lagano mu je odbranio šut.

Totenhem priprijetio u 31. minutu. Hjong-Min Son je ušao u šesnaesterac i pucao, ali samo pored lijeve stative.

Prilika za Dortmund u 34. minutu. Žulian Wigl  se dobro kretao u šesnaestercu, ali mu je golman odbranio šut.

Ovo je bila velika šansa za Dortmund u 37. minutu, ali je Žadon Sančo slabo pucao po sredini gola, gdje je golman samo dočekao loptu.

Bez mnogo drame sudija Makele označava kraj poluvremena.

Sudija daje znak za nastavak meča.

Gol za Totenhem u 49. minutu. Hari Kejn  je odigrao dupli pas sa saigračem malo izvan šesnaesterca i pucao. Lopta je ušla u gol odmah uz desnu stativu. Rezultat je 0:1.

Izmjena u Totenhemu. Hari Vinks je izašao zbog povrede u 55. minutu. Mijenja ga Erik Dier.

u 62. minutu dvostruka izmjena za Dortmund. Ilaze Rafael Gerero i Marious Volf a mijenjaju ih Kristijan Pulišić i Jakub Brun Larsen.

I Totenhem sprema novu izmjenu u 72. minutu. Erik Lamela mijenja Hjong-Min Sona.

Poslednja izmjena za Dortmund u 74. minutu. Ulazi Tomas Delajni umjesto Markusa Rojsa.

Kakva šansa za Crno-žute u 76. minutu. Kristian Pulišić je pokazao dobro snalaženje u prostoru kada je u blizini bijele tačke ispratio centaršut, ali je poslao loptu glavom malo iznad prečke.

Pokušaj simulacije Spursa u 81. minutu Musa Sisoko  je pao nakon duela u šesnaestercu, ali je sudac samo odmahnuo na prigovore igrača.

Nova izmjena za Totenhem u 83. minutu. Deni Rouz ulazi, a izlazi Kristian Eriksen.

Prijetnja Dortmunda u 89. minutu. Pako Alkaser je primio tačan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati snažno po sredini gola. Hugo Ljoris je bio oprezan i lagano mu je obranio šut.

To je to. Sudija svira kraj meča i Totenhem ide u četvrtfinale.

Najava:

U prvom revanš meču osmine-finala Lige šampiona koji se igra u Signal Iduna parku Borusia iz Dortmunda je ugostila Totenhem Hotspur. Crno žuti su u podređenom položaju budući da su na Vembliju izgubili 3:0.

Borusia u ovom meču zbog povrede ne računa na Poljaka Lukasa Piščeka a u startnoj postavi se nalaze: golman Burki, štoperi: Vigl i Akanji, bekovi: Dialo i Volf, vezisti: Vitsel, Gece, Reus, Gerero i Sančo i napadač Alkaser, dok kod Spursa takođe zbog povrede neće igrati Englez Dele Ali, a u startnoj postavi igraju: golman Ljoris, štoperi: Vertongen, Sančes i Andervild, bekovi: Dejvis i Aurier, vezisti: Sisoko, Eriksen i Vink i napadači: Son i Kane.

Veliki šok iz Madrida. Real Madrid na svom terenu ubjedljivo je poražen od Ajaksa rezultatom 1:4. Kraljevi su imali zadovoljavajuću prednost pred revanš (2:1), ali su ih Rudari hipnotisali i preoteli plasman u četvrtfinale (1:4).

Foto: Rezultati.com

Za Rudare su golove postigli Hakim Zijeh u sedmom, David Neres u 19., Dušan Tadić u 63. i Lase Šone u 72. minutu.

Za Kraljeve je počasni pogodak postigao Junior Vinisijus u 70. minutu.

Real Madrid-Ajaks 1:4 (2:1)

Tok meča:

Meč je upravo počeo!!!

Velika prilika Reala u startu. Rafael Varan je bio u dobroj prilici nakon centaršuta sa boka i pucao je s peterca. Međutim, nije bio dovoljno precizan i pogodio je prečku.

Gol za Ajaks u sedmom minutu. Hakim Zijeh (Ajax) je u šesnaestercu primio loptu koju je poslao Dušan Tadić te je smireno zabio u lijevu stranu gola. Rezultat je sada 0:1.

https://twitter.com/i/status/1103025487016681473

19 minut Ajaks udvostručio prednost. David Neres hladnokrvno gura loptu u mrežu nakon sjajne timske akcije s Dušanom Tadićem. Rudari imaju rezultat za četvrtfinale.

Ovo je bila zlatna prilika za Ajaks u 22. minutu! David Neres  je dočekao centaršut u šesnaestercu i pucao na gol, ali je bio neprecizan.

Dobra prilika za Real u 23. minutu. Andre Onana sada uživa u pljesku navijača za svoju izvanrednu obranu. Uspio je zaustaviti udarac veličanstvenom obranom koji je sa ruba šestnaesterca uputio Junior Vinicius.

26. minut je donio prvi žuti karton za Ajaksovog beka Mazrouia.

Prva izmjena za Real u 29. minutu. Bejl ulazi umjesto Lukasa.

U 30. minutu i Realov bek Karvahal dobija žuti karton.

Nova prilika za Ajaks u 33. minutu. Hakim Zijeh je pucao sa ruba kaznenog prostora. Lopta je putovala prema donjem lijevom kutu, ali Tibot Kurtoa odlično brani i ne dopušta lopti da pređe crtu.

35. i nova izmjena Reala. Zbog povrede izlazi Junior Vinisius a mijenja ga Asensio.

Bez sreće za Real u 42. minutu. Geret Bejl je primio tačan pas u šesnaestercu i odmah pucao ali  je pogodio lijevu stativu.

Sudija Brih je označio kraj prvog poluvremena.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Velika prilika za Real u 49. minutu. Marko Asensio je pucao unutar šesnaesterca, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored lijeve stative.

Briljantna solo akcija za Real u 59. minutu! Karim Benzema vara nekoliko protivnika, ulazi u šesnaesterac i puca, ali samo pored desne stative.

Novi gol Ajaksa u 63. minutu. Dusan Tadić je pokupio dodavanje i bez oklijevanja tukao i lopta je završila u lijevim rašljama.

Čekajte sudije konsultuju VAR.

Potvrđuju novi pogodak Ajaksa.

Šansa za Real u 58. minutu. Geret Bejl je primio tačan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati u desnu stranu gola. Andre Onana se bacio kao mačka i obranio mu šut.

Real vraća nadu u 70. minutu. Marko Asensio se našao malo izvan šestnaesterca u sjajnoj poziciji za šut nakon primljenog niskog centaršuta koji je uputio Sehiio Rekuilon. Uputio je spektakularan udarac iz prve koji je ušao u donji desni ugao od stative. Fenomenalan zgoditak! 1:3.

Ajaks opet šokira u 72. minutu. Lase Šone je zabio iz slobodnjaka, precizno pogodivši desne rašlje. Kakav je to bio šut.

Šansa za Real u 84. minutu. Geret Bejl se zaletio u kazneni prostor da bi ispratio dodavanje i uputio niski udarac prema lijevoj stativi, ali Andre Onana je spreman i spriječava njegov pokušaj.

I Ajaks prijeti u 87. minutu. Hakim Zijeh  je promašio cijeli gol! Primio je centaršut u šesnaestercu i pucao po golu, ali loše.

Odmah Real sprema izmjenu. Kazemiro izlazi i mijenja ga Federiko Valverde.

Sudija svira kraj i Ajaks ide u četvrtfinale.

Najava:

U drugom revanš meču koji se igra na Santijago Bernabeu, Madrđani igraju protiv Ajaksa. Kraljevski klub ima značajnu prednost iz Amsterdama gdje su pobijedili rezultatom 1:2.

Madriđani u ovom meču ne računa na tri igrača. Zbog povreda nemai vežnjaka Markusa Ljorentea i rezervnog golmana Alvara Odriazole kao i Serhia Ramosa zbog kartona.

U sastavu Kraljeva se nalaze: golman Kurtoa, štoperi: Varan i Naćo, bekovi: Karvahal i Regvilon, vezisti: Modrić, Kazemiro i Kros a najistureniji Benzema, Junior Vinisius i Lukas.

Rudari u ovom meču igraju bez veziste Karela Eitinga a nastupaju u sledećem sastavu: golman Onana, štoperi: De Liht i Blind, bekovi: Mazrui i Taljafiko, vezisti: Šone, De Jong i Van de Bik, a u napadu: Tadić, Neres i Zijeh.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve