Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Liga šampiona: Utakmica istine na Meaci

U naročito teškoj poziciji su ,,nerazuri“, koji uoči novog okršaja sa ,,kraljevskim klubom“ imaju samo dva boda

Tabela B grupe Lige šampiona poslije tri kola izgleda gotovo nestvarno – favoriti grupe, Real Madrid i Inter, nalaze se na trećem i četvrtom mjestu, iza Borusije Menhengladbah i Šahtjora.

Perišić, Foto: Pobjeda.me

U naročito teškoj poziciji su ,,nerazuri“, koji uoči novog okršaja sa ,,kraljevskim klubom“ imaju samo dva boda.

“Moramo da pobijedimo, ne postoji druga opcija. Ostale su tri utakmice i moramo da osvojimo najmanje sedam bodova da bismo prošli ili da pobijedimo sve do kraja u grupi koja je vjerovatno najteža u Ligi šampiona. Mislim da smo zaslužili više od dva boda koja imamo, ali moramo da vidimo kako da se poboljšamo u svim segmentima”, rekao je trener Antonio Konte.

“Ove sezone imamo veći posjed lopte nego prethodne, ali istovremeno dopuštamo protivnicima da stvaraju previše šansi. Kao što sam rekao, ako želimo da budemo konkurentni moramo podići ljestvicu na svim nivoima”.

Konte ne može da računa na Marcela Brozovića i Aleksandra Kolarova, dok najviše problema Zinedinu Zidanu zadaje izostanak Serhija Ramosa.

Za ,,merengese“ je zabrinjavajući podatak da su bez njega u timu pobijedili samo jednom u devet mečeva Lige šampiona.

“Znamo kakav je igrač, ali ta statistika mora da se poboljša. Pokušaćemo da bez njega napravimo dobar rezultat. Ovo je za nas još jedno finale. Znamo koliko će biti teško, ali naš cilj je da osvojimo tri boda. Ne razmišljamo o remiju”, kazao je Zidan, čiji tim ima dva boda više od ,,nerazura“.

Zidana i Real vežu lijepe uspomene za ,,Đuzepe Meacu“, gdje su prije četiri godine osvojili trofej Lige šampiona, Zizuov prvi u trenerskoj karijeri.

“Prošle su četiri godine učenja. Nijesam se promijenio. I dalje volim ovaj posao i to je najvažnija stvar za mene”, naglasio je Zidan.

Atletiko Madrid sa Stefanom Savićem u timu ima šansu da trijumfom protiv moskovske Lokomotive dođe na korak od osmine finala, čiji će učesnik biti i Bajern ukoliko savlada Salcburg.

Blizu prolaza je i Mančester siti u grupi C, kao i Liverpul u grupi D gdje će igrati još jedan derbi sa Atalantom.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve