Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Liga šampiona: Roma u Moskvi slavila protiv CSKA

foto avaz.ba
grupi G u Moskvi Roma je nadigrala CSKA rezultatom 2:1. Vučica je povela u 4. minuti susreta kada je Lorenzo Pellegrini izveo korner, a Kostas Manolas je u skoku nadvisio Igora Akinfejeva i glavom poslao loptu u mrežu za 1:0.

Domaćin je do izjednačenja stigao u 50. minuti kada je Ilzat Ahmetov asistirao Arnoru Sigurdssonu koji marita Robina Olsena, ali je samo šest minuta kasnije drugi žuti zbog starta nad Justinom kluivertom dobio Hordur Bjorvin Magnusson i ostavio svoje saigrače na cjedilu.

Roma je iskoristila odmah igrača više i već u 59. minuti stigla do pobjede kada je Bryan Cristante asistirao Pellegriniju koji matira Akinfejeva, no ovaj pogodak će izazvati dosta polemike s obzirom da je strijelac pogotka najvjerovatnije bio u ofsajdu kada mu je lopta upućena.

Valencia je u grupi H pobijedila Young Boyse rezultatom 3:1. Već u 14. minuti Carlos Soler je uposlio Santi Minu koji matira Davida von Ballmoosa za 1:0.

Roger Assale je u 37. minuti uspio poravnati rezultat, no ponovo su Soler i Mina završili sjajnu akciju za 2:1. Konačnih 3:1 postavio je Soler u 56. minuti.

Gosti su susret završili sa deset igrača nakon što je Sekou Sanogo Junior u 77. minuti zbog preoštrog starta dobio direktan crveni karton.

izvor klix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve