Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

LIGA ŠAMPIONA: PSG slavio na Old Trafordu, a Roma bolja od Porta (VIDEO)

Revanš susret se igra na Parku prinčeva 6. marta, a pred Junajtedom je zaista težak zadatak da stigne ovaj zaostatak od dva pogotka

Ole Gunnar Solskjaer je prvi put osjetio gorčinu poraza na klupi Manchester junajteda. U prvom meču osmine finala Lige šampiona PSG je slavio na Old Traffordu rezultatom 2:0.

Susret je obilovao prilikama, a već u prvih deset minuta obje ekipe su imale po jednu veliku šansu. Najprije je Angel Di Maria sa ivice kaznenog prostora šutirao u 6. minuti tik pored gola, a samo tri minute kasnije Gianluigi Buffon je sjajno odbranio udarac Markusa Rašforda.

U 28. minuti pokušao je i Kilijan Mbappe, ali nije bio precizan. U posljednjim sekundama prvog poluvremena iz slobodnog udarca je pokušao i Dani Alves, ali ni tada David De Hea nije morao intervenisati.

U finišu prvog prvog poluvremena Jesse Lingard se povrijedio, a u igru je ušao Alexis Sanchez.

PSG je nastavio sa napadima i u drugom poluvremenu, a do vodećeg pogotka je stigao u 53. minuti susreta. Mbappe je šutirao glavom, De Hea odbio loptu u korner, a nakon udarca iz ugla kojeg je izveo Di Maria, Presnel Kimpembe zakucava loptu pod prečku za 1:0.

Nakon sat vremena igre Parižani su postigli i drugi pogodak. Nakon prze kontre Di Maria je sjajno proigrao Mbappea koji sa pet metara pogađa za 2:0.

Video sa meča Mančester – PSG.

Sveci su nastavili sa napadima, a De Hea je u 63. i 65. minuti sjajno odbranio udarce Mbappea i Bernata.

Do kraja susreta Junajted je samo jednom ozbiljnije zaprijetio, no Ander Herrera nije bio precizan.

Revanš susret se igra na Parku prinčeva 6. marta, a pred Junajtedom je zaista težak zadatak da stigne ovaj zaostatak od dva pogotka.

Da stvar bude još teža za Crvene đavole, oni će igrati bez Pola Pogbe koji je u 90. minuti isključen nakon drugog žutog kartona.

Roma – Porto 

Susret nije ponudio previše uzbuđenja u prvom poluvremenu, a najizgledniju priliku za pogodak imao je Edin Džeko.

Nakon pola sata igre kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine je primio loptu na lijevoj strani, sjajno se oslobodio svog čuvara i silovito šutirao, ali je pogodio samo stativu Kasiljasovog gola.

Kasiljas je ponovo bio na vleikom ispitu u petoj minuti drugog poluvremena kada je nakon lijepe akcije Bryan Cristante bio u odličnoj šansi, ali je šutirao tačno po sredini gola i španski golman je odbranio njegov udarac.

U 67. minuti pokušao je i Lorenzo Pellegrini, ali je Casillas još jednom bio na visini zadatka.

VIDEO SA MEČA ROMA – PORTO

Ipak, golman Porta je kapitulirao u 70. minuti. Džeko je primio loptu u kaznenom prostoru gostiju i dodao Nicolu Zaniolu, a tinejdžer šutira precizno i matira Kasiljasa za 1:0.

U 76. minuti Roma je potvrdila pobjedu, a ponovo su kreatori pogotka bili Džeko i Zaniolo. Džeko je primio loptu na tridesetak metara od gola gostiju, oslobodio se svog čuvara i šutirao, a lopta se od stative odbila do Zaniola koji je posprema u mrežu za 2:0.

Tri minute kasnije konačnih 2:1 postavio je Adrian, a prvi put je pogodak u Ligi šampiona čekao potvrdu VAR-a kojeg je zatražio glavni arbitar Danny Makkelie.

Revanš susret igra se 6. marta na Dragau u Portu.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve