Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Liga šampiona: Popović želi pobjedu za kraj grupne faze

Duel nema rezultatski značaj, jer će Budućnost sa petog mjesta izboriti plasman u osminu finala, dok je hrvatski predstavnik prolaz u eliminacionu rundu izborio nakon odluke Evropske rukometne federacije (EHF) da svi timovi nastavljaju takmičenje u Ligi šampiona

Podravka je ekipa koja se ne smije potcijeniti, a njihovi rezultati u posljednjim mečevima ne daju realnu sliku kvaliteta tog tima, kazala je trener Bojana Popović uoči duela protiv hrvatskog predstavnika u posljednjem, 14. kolu DELO EHH Lige šampiona.

Popović je istakla da očekuje dobru energiju i pravi odnos njenih izabranica koji bi trebalo da donese pozitivan rezultat na kraju grupne faze, što bi bila lijepa uvertira za osminu finala koja je na programu prvog i drugog vikenda marta.

Duel nema rezultatski značaj, jer će Budućnost sa petog mjesta izboriti plasman u osminu finala, dok je hrvatski predstavnik prolaz u eliminacionu rundu izborio nakon odluke Evropske rukometne federacije (EHF) da svi timovi nastavljaju takmičenje u Ligi šampiona.

– Podravka je ekipa koja ne smije da se potcijeni, njihovi rezultati u posljednjim mečevima ne daju realnu sliku, jer imaju dobru ekipu koja zna da igra. I oni imaju problema, ali će doći motivisani u Podgoricu da pruže što bolji otpor. To je rivalstvo koja traje dugo godina i uvijek su to zanimljive utakmice bez obzira na to u kojem sastavu nastupamo mi ili oni. Očekujem dobru energiju i pravi odnos koji će nam donijeti pozitivan ishod na kraju grupne faze. To bi nam mnogo značilo pred osminu finala do koje ćemo imati tri sedmice da se pripremimo na najbolji način. Nastojaćemo da se ponovo držimo naših principa i u odrani, i u napadu, cilj je da ne bude oscilacija tokom mečva, već da pokušamo da održimo visok nivo i to u većem dijelu meča nego što je to bio slučaj u prethodnim duelima, kazala je Popović na konferenciji za novinare.

Za ”plave” koje su u dosadašnjih 13 mečeva ostvarile četiri pobjede, dva remija i sedam poraza, meč protiv Podravke će dakle, biti uvertira za duele osmine finala.

– Rastemo iz utakmice u utakmicu, iako je bilo padova u igri, što je posljedica određenih problema sa kojima smo se suočili. Neka putovanja su nam praktično, bila nametnuta, a ispostavilo se da su neke ekipe samo podijelile bodove, zbog nemogućnosti da se utakmica odigra. Odigrali smo sve mečeve u skladu sa rasporedom i uspjeli da nadogradimo formu, uprkos umoru koji je bio evidentan. I utakmicu protiv Podravke moramo da iskoristimo za ono što slijedi, potom ćemo imati dvije sedmice za pripremu osmine finala i već imamo plan kako da se spremimo za martovski dvomeč. Radićemo sa muškom ekipom iz Podgorice i Krimom koji će tri dana boraviti u našem gradu. Kroz te treninge i sparing utakmice pokušaćemo da podignemo nivo igre, te dobijemo još neku rotaciju na bekovskim pozicijama. U nekim kombinacijama i Majda Mehmedović bi trebalo da ima određenu ulogu na poziciji beka. Rotacija je problem sa kojim se borimo u ovom periodu i biće potrebno vrijeme da sve to dovedemo u red.

Posljednje kolo će dati odgovor na pitanje ko će biti protivnik u osmini finala – to će biti četvrtoplasirani tim grupe A, a to je trenutno Ferencvaroš. Ostaje da se vidi da li će mađarski tim zadržati tu poziciju ili će CSM Bukurešt biti rival u mečevima koji su na programu prvog i drugog vikenda marta.

– Ferencvaroš ili Bukurešt će najvjerovatnije biti protivnik u osmini finala. I jedni i drugi gostuju u posljednjem kolu, moguća su iznenađanja, a moguće da će Ferencvaroš ostati na trenutnoj poziciji i biti rival u osmini finala. Sve je otvoreno, ali nama to nije toliko važno. Moramo da budemo na nivou, prije svih iskusnije igračice, uz odlična izdanja golmanki, a da mlađe budu na nekom nivou koji je iznad nekih njihovih realnih mogućnosti kako bi mogli da pariramo bilo kojem protivniku iz druge grupe. Za to se spremamo čitave sezone i vjerujem da ćemo ih spremno dočekati, zaključila je Popović.

U preostalim mečevima posljednjeg kola grupe B, Đer u subotu dočekuje CSKA u meču koji će odlučiti pobjednika grupe, a u nedjelju rivali će biti Borusija Dortmund – Odenze i Ramniku Vlčea – Brest.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve