Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Liga šampiona: Meč godine za Dinamo, Zvezda protiv Bajerna

Crvena zvezda Bajern, meč koji će sve navijače beogradskog kluba vratiti u zlatnu 1991, polufinale Kupa šampiona, autogol Klausa Augentalera u 90. minutu i totalnu ludnicu na “Marakani”. Međutim, takva vremena sada su daleko, baš koliko i Zvezda od klase Bavaraca, ali ono što je ostalo i dalje je snaga Zvezdinog stadiona (osjetio je to Liverpul prošle godine), pa se “crveno-bijeli” nadaju nečemu sličnom i večeras protiv čuvenog tima iz Mnhena

Kako se godina bliži kraju, tako i grupna faza Lige šampiona ulazi u završnicu do kraja su ostale još dvije runde, mnogo toga je već poznato, ali za pojedine klubove posljednjih 180 minuta biće među najvažnijim u istoriji.

Ilustracija

Peto kolo Lige šampiona u grupama A, B, C i D donosi dva vrhunska meča (Juventus Atletiko i Real PSŽ), ali za sve u regionu, čak i šire, posebno interesantan rasplet očekuje se u grupi C, gdje će se Dinamo iz Zagreba i Šahtjor do kraja boriti za osminu finala.

Meč godine “modri” igraju večeras na “San Siru” u Milanu…

A rival će im biti otpisana Atalanta, koja svoje mečeve u eliti igra na stadionu milanskih velikana. Dinamo je na “Maksimiru” razbio večerašnjeg rivala (4:0), a ukoliko i sada slavi biće na korak od plasmana u nokaut fazu Lige šampiona. U svakom slučaju evropsko proljeće ne može da mu izmakne…

“Pivilegija je biti u ovakvoj situaciji, peto kolo Lige šampiona i još se borimo za evropsko proljeće bilo u ovom takmičenju ili u Ligi šampiona”, naglasio je trener Dinama Nenad Bjelica.

Atalanta?

“Radi se o ekipi koja igra agresivno, sa visokim presingom i jedini način da im se suprostavimo je da uzvratimo na isti način”, dodao je Bjelica.

Dinamo nastavlja da sanja, ali je jasno i da će se dosta toga do kraja pitati Šahtjor, koji ima isto bodova kao zagrebački klub, ali je međusobno bolji 2:2 u Harkovu, 3:3 u Zagrebu.

Crvena zvezda Bajern, meč koji će sve navijače beogradskog kluba vratiti u zlatnu 1991, polufinale Kupa šampiona, autogol Klausa Augentalera u 90. minutu i totalnu ludnicu na “Marakani”. Međutim, takva vremena sada su daleko, baš koliko i Zvezda od klase Bavaraca, ali ono što je ostalo i dalje je snaga Zvezdinog stadiona (osjetio je to Liverpul prošle godine), pa se “crveno-bijeli” nadaju nečemu sličnom i večeras protiv čuvenog tima iz Mnhena.

“Dosta puta su navijači bili ti koji su promijenili tok utakmice, oni nam daju krila i dodatnu snagu da igrači daju i više nego što mogu u datom trenutku” istakao je Zvezdin trener Vladan Milojević. “Velika je privilegija dovesti ovakve ekipe u Beograd sve ostalo je neka druga priča.

Ukoliko Zvezda ostane neporažena od moćnog Bajerna napravila bi ogroman korak ka trećem mjestu i nastavku takmičenja u Ligi Evrope.

Dva derbija večerašnjeg programa igraće se u Torinu i Madridu i dok okršaj Reala i Pari Sen Žermena neće mnogo toga promijeniti u grupi A (sveci već prošli, blankosi su blizu), Juventus bi eventualnim trijumfom nad Atletikom mogao da zakomplikuje život “kolćonerosa.

U slučaju da ekipa Ćola Simeonea večeras izgubi, a Lokomotiva u Moskvi savlada Bajer Leverkuzen, ruski i španski tim bi se u posljednjem kolu u Madridu borili za prolazak u nokaut fazu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve