Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Liga šampiona: Građani napravili preokret, Atletiko Madrid na visini zadatka (VIDEO)

Revanš mečevi u Torinu i Mančesteru na programu su od 12. marta.

U prvom meču osmine finala koji se igrao u Vando Metropolitano, Atletiko Madrid je u dramatičnom meču punu spornih odluka sudije slavio protiv Juventusa rezultatom 2:0 (0:0) i napravio značajnu prednost uoči revanša u Torinu.

Foto: twitter

Atletiko Madrid – Juventus 2:0

U devetom minutu meča odličnu priliku je imala „Stara dama“. Kristiano Ronaldo je odlično pucao iz slobodnog udarca s obećavajuće pozicije, ali mu je Jan Oblak to vrlo lijepo odbranio!

Prava drama meča je nastala u 25. minutu meča kada je bek Juventusa Matia de Siljo u svom kaznenom prostoru skočio u duelu i sudija Felix Zvajer sudio faul i ujedno i penal za Indijance.

Svi izabranici Alegrija su se pobunili toj odluci i sudija je zatražio Var, da bi nakon konsultacije preinačio odluku i poništio penal.

U drugom djelu Meča Atletiko je odlično startovao. U 50. minutu Kosta je primio precizan pas i odmah pucao na gol. Međutim, nije bio dovoljno precizan i lopta je prošla nekolko centimetara pored desne stative.

Tri minuta kasnije Simeonovi izabranici su opet priprijetili. Francuski napadač Antoan Griezman sjajno je prihvatio loptu na rubu šesnaesterca nakon preciznog pasa! Namjestio se na šut i pucao pod prečku, da bi, Vojčeh Šćešni  jnevjerovatno reagovao i skrenuo loptu u prečku.

U sledećem napadu igrač Juventusa je igrao rukom, ali arbitar to nije primjetio. Pomoćne sudije su signalizirale situaciju Zvajeru i on je opet koristio Var budući da su igrači Atletika tražili penal. Nakon nove konsultacije nije dosudio penal indijancima jer nije bilo prekšaja.

U 70 minutu meča izabranici Diega Simeonea pokazuju svoj kvalitet, i postižu pogodak preko Alvara Morate koji je zamjenio Dijega Kostu, ali arbitar je zatražio novi Var i nakon još jedne konsultacije poništio je gol.

Uprkos svim sudijskim odlukama Atletiko Madrid je postigao pogodak. U 79. minutu meča Hoze Maria Himenez je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme kao je došlo do odbijanca unutar šestnaesterca i zakucao loptu nisko posredini gola.

Četiri minuta kasnije na indetičan način Madriđani su udvosručili vođstvo. Nakon odbijanja u kaznenom prostoru Juventusa, Diego Godin je prihvatio loptu i poslao loptu u mrežu iza leđa Šćešnog.

U završnici meča Alegrijevi izabranici su imali solidne prilike. Federiko Bernardeski u 90. minutu je primio precizan pas na rubu šesnaesterca i snažno pucao pod prečku, ali mu je golman to sjajno odbranio. Takođe u nadoknadi vremena Kristiano Ronaldo je dočekao centaršut u šesnaestercu i pucao glavom. Na njegovu nesreću, lopta je otišla malo iznad prečke i meč je završen rezultatom 2:0

U revanš meču koji će se igrati na Alians stadionu Atletiko će biti oslabljen jer zbog kartona neće moći igrati Španac Diego Kosta i veznjak iz Gane Tomas.

U drugom meču osmine finala Šalke je ugostio Mančester Siti u Veltins areni. U meču punom preokreta, “građani” su savladali “rudare” 2:3 (1:2)

Šalke – Mančester Siti 2:3

Odmah u sedmom minutu meča Građani su priprijetili iz kornera. Argentinac Serhio Aguero se digao iznad obrane kako bi glavom udario loptu poslanu iz preciznog centaršuta, ali njegov pokušaj je blokirao Ralf Fahrman divnom odbranom.

U 18. minutu Gvardiolini izabranici postižu pogodak preko omalenog Agera koji je postigao gol iz blizine nakon sjajne asistencije Davida Silve. Arbitar je zatražio Var ali nije bilo ništa sporno i gol je priznat.

Pet minuta kasnije Rudari su sjajno napali. Mark Ut je prelijepo prošao dva obrambena igrača i došao na rub kaznenog prostora odakle je pucao, a lopta je prozujala pokraj lijeve stative.

U 33. minutu nakon napada Tedeskovih izabranika, štoper Sitija Nikolas Otamendi je igrao rukom. Rudari su zatražili penal i arbitar Karlos De Kero je zatražio Var i nakon konsultacije potvrdio penal. Sa bijele tačke uspješan je bio Alžirac Nabil Bentaleb poslavši loptu u jednu a golman otišao na drugu stranu.

U 43. minutu štoper “građana” Fernandinjo je vukao igrača Ajaksa za dres i napravio faul u kaznenom prostoru za novi penal Rudara. Kao I kod prvog penala Bentaleb je mirno reagovao I napravio preokret na kraju poluvremena.

U nadoknadi vremena sjajnu šansu imao je Bernardo Silva nakon što je pucao oštro s ruba šesnaesterca, ali lopta je prozujala par centimetara iznad gola.

U nastavku meča je Siti je prvi priprijetio. Kevin De Brujne je primio dobar pas malo izvan šesnaesterca i pucao iz obećavajuće pozicije, ali mu je obrambeni igrač Šalkea blokirao šut.

Novu šansu Gvardiolini izabranici su imali  u 56. minutu. Ilkaj Gundogan je pucao s ruba šesnaesterca nakon što je primio dobar pas, ali šut je prošao pokraj lijeve stative.

U 68. minutu meča “građani” su igrali s igračem manje nakon što je Nikolas Otamendi zaradio 2 žuta kartona.

Uprkos igraču manje Siti je lepršavo igrao i u 77. minutu Bernardo Silva je dobro vodio loptu i opalio s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla malo iznad gola.

Prava drama je nastala pri kraju meča kada je u 85. minutu kada je vežnjak Sitija Leroj Sane zabio fenomenalan pogodak iz slobodnog udarca. Zavrnuo je loptu preko živog zida i od desne stative poslao loptu u mrežu.

Konačni preokret Siti je napravio u 90. minutu kada je Rahim Sterling nakon sjajnog centaršuta Endersona prihvatio loptu i brzim udarcem savladao nemoćnog Fahrmana za konačnih 2:3

Revanš mečevi u Torinu i Mančesteru na programu su od 12. marta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve