Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Liga šampiona: Dinamo protiv Šahtjora za istorijski uspjeh, Zvezda vreba šansu protiv Totenhema

Zvezda bi u slučaju trijumfa skočila na drugo mjesto grupe B, dok bi Dinamo napravio možda i odlučujući korak ka nokaut fazi

Noći Lige šampiona i večeras će opiti dva velika grada u regionu Crvena zvezda u Beogradu dočekuje prošlogodišnjeg finalistu Totenhem, dok Dinamo u Zagrebu napada Šahtjor iz Donjecka.

foto Croatia week

U slučaju trijumfa “crveno-bijeli” bi skočili na drugo mjesto grupe B, dok bi “modri” napravili možda i odlučujući korak ka nokaut fazi.

Crvena zvezda je razočarala prije dvije sedmice protiv večerašnjeg rivala na sjeveru Londona (poraz od 5:0), ali slično je bilo i prošle godine sa Liverpulom na “Enfildu” pa je budući šampion Evrope nešto kasnije pao u paklu “Marakane”.

Nešto slično navijači Zvezde sanjaju i sada, s tim da je i Totenhem uzdrman na startu sezone.

“Da, dosta podsjeća na prošlu godinu, utakmica dolazi u sličnom trenutku kao i Liverpul, kada smo nakon poraza u Engleskoj, pružili dobru partiju na našem stadionu i trijumfovali”, poručio je Milan Pavkov, čovjek koji je sa dva gola prošle sezone srušio “redse”.

“Naravno da bih i ovog puta volio da se upišem u strijelce, ali najbitnije je da ostavimo pozitivan rezultat”.

Olmo: Utakmica za istoriju

Dinamo četiri boda, Šahtjor takođe nakon remija u prošlom kolu u Harkovu (2:2) jasno je koliko bi pobjeda večeras značila i jednima i drugima pred posljednje dvije runde u grupi C.

“Ovo je utakmica za istoriju”, jasan je genijalac Dinama Dani Olmo. “Svaki igrač sanja ovakvu utakmicu. Pružićemo sve od sebe, spremni smo i mislim da će detalji da odlučuju”.

Dobar fudbal večeras treba očekivati i na mečevima Atalanta – Mančester siti, Leverkuzen – Atletiko Madrid i Bajern – Olimpijakos.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve