Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Liga šampiona: Dinamo prošao u narednu rundu kvalifikacija

Dinamo će u trećem pretkolu Lige šampiona igrati protiv poljske Legije koja je u dva meča bila bolja od estonske Flore. Prvi duel Dinama i Legije igra se već naredne sedmice

Fudbaleri zagrebačkog Dinama plasirali su se u treće (pretposljednje) pretkolo Lige šampiona nakon što su u dvomeču bili bolji od kiparske Omonije. Prije sedam dana u Zagrebu je bilo 2:0 za Modre, koji su i večeras slavili rezultatom 1:0.

Za razliku od drugog poluvremena, u prvom dijelu meča odigranom na Kipru nije bilo uzbuđenja niti velikih šansi što i nije iznenađenje ako se zna da se utakmica igrala na temperaturi od čak 38 stepeni Celzijusa.

Prvu veliku šansu propustio je Oršić u 59. minuti kada je golman kiparske ekipe odlično intervenisao. U naredne četiri minute Modri su propustili još dvije odlične prilike.

Prvo je Lauritsen pucao direktno u golmana iako je ostao sam na petercu, a onda je golman Fabiano izvrsno odbranio nakon što je Oršić na njega izašao u situaciju jedan na jedan.

Ipak, spasa za Omoniju nije bilo u 78. minuti kada je pogodio bh. reprezentativac Luka Menalo. Mišić mu je ubacio iz slobodnog udarca, a Menalo je glavom sjajno poentirao za konačnih 0:1. Zanimljivo da je Menalo ušao s klupe u 65. minuti umjesto Oršića.

Dinamo će u trećem pretkolu Lige šampiona igrati protiv poljske Legije koja je u dva meča bila bolja od estonske Flore. Prvi duel Dinama i Legije igra se već naredne sedmice.

Rezultat i strijelac:

Omonia – Dinamo 0:1 (Menalo 79’)

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve