Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Liga šampiona: Budućnost večeras napada Helsinki

Helinski je prije sedam dana u prvom meču prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona pobijedio 3:1 i čini se napravio veliki korak ka drugom kolu, ali plavi vjeruju da imaju šansu pred sjutrašnjih 90, možda i 120 minuta…

Težak poraz i veoma loša igra u Finskoj učinili su da šanse fudbalera Budućnosti pred večerašnji revanš (20.30 pod Goricom) protiv Helsinkija ne budu baš velike.

Helinski je prije sedam dana u prvom meču prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona pobijedio 3:1 i čini se napravio veliki korak ka drugom kolu, ali “plavi” vjeruju da imaju šansu pred sjutrašnjih 90, možda i 120 minuta…

Miloš Raičković je postigao jedini gol za našeg prvaka u tom meču, upisao se s bijele tačke u finišu prvog poluvremena i postavio konačan rezultat.

“Iskreno, svi smo bili razočarani poslije utakmice zbog načina na koji smo igrali. Niti je bio plan da se branimo, niti smo bili uplašeni. Jednostavno, kao da nismo znali šta treba da radimo, a protivnik je to znao da iskoristi”, kaže za CdM Raičković.

Budućnost nije bila ni počela da igra već je gubila 3:0…

“Prvih desetak minuta je slika kako ne smijemo da izgledamo više nikada. Nismo bili sigurni, nismo imali poziciju, rival je to znao da iskoristi. Da ne bude zabune, mislim da Helsinki ima dosta kvaliteta, ali smo mi mnogo doprinijeli da meč izgleda onako kako je izgledao. Evropa je nešto drugo, svaka greška se vidi i skupo plaća, a mi smo ih u Finskoj napravili previše”, navodi Raičković.

Rezultat je čak i dobar kada se sve sabere.

“Ispalo je da možemo da budemo zadovoljni s porazom 3:1, jer je Helsinki imao mnogo šansi u drugom poluvremenu. Sada se okrećemo revanšu, vjerujem da možemo da unesemo neizvjesnost”.

Šta je to moglo da se promijeni u sedam dana u igri Budućnosti?

“Prije svega pristup mora da bude drugačiji, a linije tima mnogo uigranije i sigurnije. Helsinki je odigrao više od 10 mečeva u ligi, mi smo i dalje u fazi priprema, i to se vidi. Jednostavno su spremniji od nas, a u prvom meču im je naruku išla i vještačka podloga, na koju su, za razliku od nas, navikli”, napominje Raičković.

Šta god da se desi večeras, Budućnost će i dalje biti na evropskoj sceni – bilo u kvalifikacijama za Ligu šampiona ili Ligu konferencija. A onda počinje crnogorskog prvenstvo, gdje su ambicije uvijek najveće.

“Želimo da što duže budemo u Evropi, jer tokom cijele sezone igramo domaću ligu za izlazak na međunarodnu scenu. U naš šampionat takođe ulazimo s ambicijama, tako i mora da bude nakon dvije šampionske sezone, osvojene duple krune… Vidimo i da se Sutjeska i Dečić pojačavaju, vjerujem da će biti zanimljivo, ali vjerujem da ćemo dokazati da smo najbolji”, zaključio je 27-godišnji vezista.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve