Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Liga konferencija: Sutjeska nosilac na žrijebu, premijera Dečića i Podgorice u Evropi

U Ligi konferencija Crnu Goru će predstavljati Sutjeska, Dečić i Podgorica. Za ekipu iz Tuzi i Podgoricu ovo će biti premijerno učešće u Evropi

Crnogorske ekipe ove sezone neće igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope, već će učestvovati u novom Uefinom takmičenju, Ligi konferencija.

U Ligi konferencija Crnu Goru će predstavljati Sutjeska, Dečić i Podgorica. Za ekipu iz Tuzi i Podgoricu ovo će biti premijerno učešće u Evropi.

Sve tri ekipe takmičenje počinju od prvog kola, ali je, za razliku od Dečića i Podgorice, Sutjeska u grupi nosilaca.

Žrijeb je na programu 15. juna, a mogući protivnici Nikšićana su Brejdablik (Island), Sent Džozef i Monkalpe (Gibraltar), Milasami (Moldavija), Ararat, Urartu i Noa (Jermenija), Žalgiris (Litvanija), RFS Riga i Valmijera (Letonija), Inter Turku (Finska), Sileks i Struga (Sjeverna Makedonija), Rasing i Svift (Luksemburg), Velež (BiH), Bohemijans i Sligo (Republika Irska), Sfintul (Moldavija), Birkirkara (Malta), Vlaznija (Albanija), Glentoran (Sjeverna Irska), Dinamo Batumi, Dila Gori i Gagra (Gruzija), Honka (Finska), Sent Julija (Andora), Lapi (Kosovo), Paide (Estonija) i Njutaun (Vels).

Sutjeska će u drugom kolu, ako se plasira, biti u grupi nepovlaštenih.

Kada je riječ od Dečiću i Podgorici, njighovi potencijalni rivali su Domžale i Maribor (Slovenija), Fehervar i Puškaš (Mađarska), Dandalk (Republika Irska), Suduva (Letonija), TNS (Vels), Spartak Trnava i Žilina (Slovačka), Široki Brijeg i Sarajevo (BiH), Runavik Ki (Farska ostrva), Kups (Finska), FH i Stjernan (Island), Santa Koloma (Andora), Partizani i Laci (Albanija), Evropa (Gibraltar), Liepaja (Letonija), Hibernijans (Malta), Levadija (Estonija), Tre Pene i Florita (San Marino), Slask (Poljska), Škupi (Sjeverna Makedonija), Petrokup Hinčesti (Moldavija), Kolrein (Sjeverna Irska), Bala taun (Vels).

I u eventualnom drugom kolu Dečić i Podgorica biće u grupi nepovlaštenih ekipa. Žrijeb za drugo kolo na programu je 16. juna.

Ostalo je do kraja sezone da bude odlučeno u kom će šeširu biti Gzira (Malta) i pobjednik plej-ofa u Sjevernoj Irskoj.

Prvo kolo kvalifikacija na programu je osmog, a revanš 15. jula.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve