Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Liga Evrope: Dinamo Zagreb iznenadio Orlove, Arsenal poražen nakon preokreta (VIDEO)

U posljednja tri duela koji se igraju od 21 čas, na Stamford Bridžu Čelzi dočekuje Dinamo Kijev, Napoli na stadionu Sao Paolo čeka Salcburg, a Valensija na Mestaji dočekuje Krasnodar.

Uzbudljivo veče dočekalo nas je u prvim plej-of duelima osmine finala Lige Evrope.

Foto: Rezultati.com

Prava drama je bila u Roazon parku gdje je Ren dočekao Arsenal. “Crveno-crni” su nakon preokreta savladali Topdžije 3:1.

Tobdžije su u četvtom minutu načeli mrežu protivnika kada se Aleks Ivobi oslobodio na ivici kaznenog prostora i precizno pucao na gol.

Međutim prava nevolja je nastala kada je u 41. minutu štoper Arsenala dobio crveni karton što su crveno-crni odmah iskoristili u 42. minutu.

Benjamin Burigaud je pokupio odbijenu loptu i sa ruba šestnaesterca uputio udarac koji ulazi u desne rašlje.

Nova muka je zadesila Arsenal u 65. minutu kada Naćo Monreal nije imao sreće i zabio je autogol za preokret Slavije.

Novi gol za Ren u 88. minutu. Ismaila Sar je zabio glavom uz desnu stativu nakon odličnog centaršuta i to je bio kraj za konačnih 1:3.

 

Dobar meč je odigran u Andaluziji gdje je Sevilja ugostila Slaviju iz Praga. Andalužani su u dramatičnom meču remizirali protiv Čeha rezultatom 2:2.

Foto: Rezultati.com

Andalužani su odmah u prvom minutu dali gol. Visam Ben Jeder je na grešku protivnika dočekao loptu i zakucao je u mrežu.

u 25. minutu Slavija poravnava rezultat. Miroslav Štoh  je primio loptu i pucao s ivice šesnaesterca. Loptu je neko skrenuo što je prevarilo golmana Sevilje.

Tri minuta kasnije Sevilja opet uzvraća. Ever Banjega je opasno ubacio loptu iz kornera, a dočekao ju je Munir El Hadadi te je iz blizine snažno zakucao po sredini gola.

Slavija je opet uzvratila u 39. minutu. Aleks Kral je savršeno primio centaršut iz kornera i zakucao loptu uz lijevu stativu.

To je bio i posljednji pogodak za konačnih 2:2

Na Maksimiru je Dinamo Zagreb je ugostio ekipu Benfike. Zagrepčani su pobjedili orlove rezultatom 1:0

Foto: rezultati.com

Zagrepčani su poveli u 38. minutu kada je iz penala bio precizan Bruno Petković što se ispostavilo i kao ključni.

Frankfurt Ajntraht  je dočekao Inter. Crveni orlovi su bez golova završili meč s Azurima.

Foto: rezultati.com

U duelu koji je odigran u Gasprom areni Zenit iz Sankt Petersburga je dočekao nezgodni Viljareal. Španci su bili neumoljivi i pobjedil rezultatom 1:3.

Žuta podmornica je u 33. minutu postigla pogodak kada se Ibora izborio za prostor u šesnaestercu i snažno pucao glavom. Golman je bio nemoćan.

Dva minuta kasnije Zenit se revanširao. Odbijanac je pokupio Sardar Azmoun i zakucao loptu u mrežu.

Viljareal je opet poveo u 64. minutu. Žerard Moreno  je pratio sjajan centaršut i savršeno glavom pogodio pored desne stative.

Viljareal povisuje prednost u 71. minutu. Lopta se odbila nazad, koju je pokupio Manu Morlanes tik izvan šestnaesterca. Bez predomišljanja je ispalio torpedo u donji lijevi ugao.

To je bilo sjajno izdanje Viljareala za konačnih 1:3.

U posljednja tri duela koji se igraju od 21 čas, na Stamford Bridžu Čelzi dočekuje Dinamo Kijev, Napoli na stadionu Sao Paolo čeka Salcburg, a Valensija na Mestaji dočekuje Krasnodar.

Rezultati:

Dinamo Zagreb – Benfika 1:0

Ajntraht – Inter 0:0

Ren – Arsenal 3:1

Sevilja – Slavija Prag 2:2

Zenit – Viljareal 1:3

Od 21h

Čelsi – Dinamo Kijev

Napoli – Salcburg

Valensija – Krasnodar

 

 

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve