Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Liga Evrope: Britansko-njemački dueli za finale

Teško je reći ko je favorit između RB Lajpciga, Rendžersa, Vest Hema i Ajntrahta i koji polufinalni par privlači više pažnje

U četvrtfinalu su ispali timovi poput Atalante i Barselone, prije toga su sa kontinentalne scene sišli Porto, Sevilja, Napoli, Borusija iz Dortmunda… ali bi polufinale Lige Evrope i bez tih atraktivnih imena moglo da ponudi spektakl.

Teško je reći ko je favorit između RB Lajpciga, Rendžersa, Vest Hema i Ajntrahta i koji polufinalni par privlači više pažnje.

Vest Hem je posljednji značajniji rezultat u Evropi napravio 1999. godine kada je osvojio Intertoto kup. Nekadašnji osvajač Kupa pobjednika kupova od tada je na margini kontinentalnih fudbalskih zbivanja, sada se nada da bi mogao da ide do kraja drugog po kvalitetu evropskog takmičenja.

Put do finala vodi preko Ajntrahta.

“U Evropi se nikad ne zna. Sve utakmice do sada bile su tijesne, tako da očekujemo da bude i ova”, rekao je Dejvid Mojes.

“Imali smo dobre rezultate kod kuće ove sezone. Nije loša stvar biti nervozan jer to čini da shvatite značaj meča, iako svakako želite da igrači igraju sa samopouzdanjem i mnogo stvari u igri rade prirodno. Da ste nam u maju prošle godine rekli ,,bićete u polufinalu Lige Evrope, sa šansom da igrate finale“, mislim da bismo svi rekli ,,šalite se“. Vrijedni smo mjesta na kojem se nalazimo”, dodao je strateg Vest Hema.

Ajntraht je na putu do polufinala izbacio Betis i Barselonu i pun samopouzdanja stigao u London.

“Znamo da igramo s vrhunskim protivnikom i biće teško u oba meča. Pokazali smo pravu vrstu pozitivne energije i duha pred svaki meč Lige Evrope, a to je upravo ono što nam treba pred Vest Hem. Uzbuđenje i iščekivanje rastu iz minuta u minut”, izjavio je defanzivac Lukas Silva Melo, poznatiji kao Tuta.

Njemačka bi mogla da ima dva predstavnika u finalu jer je RB Lajpcig blagi favorit protiv Rendžersa.

“Nijesam bio iznenađen kad je Rendžers eliminisao Borusiju Dortmund i Bragu. Igrali su vrlo dobro i analizirajući detaljnije neke mečeve, poput pobjede nad Borusijom ili duela sa Seltikom u Kupu Škotske, nije čudno što su do ovdje dogurali. Fizički su moćni i moraćemo da ih držimo pod konstantnim pritiskom”, najavio je trener ,,bikova“ Domeniko Tedesko.

Rendžers je u martu proslavio 150. klupski rođendan, trofej Lige Evrope bio bi najljepši poklon.

“Bilo bi vrlo uzbudljivo doći do finala, ali prije toga treba prebroditi dva meča s RB Lajpcigom. Igramo protiv vrhunske ekipe, ali moramo da vjerujemo. Uradili smo vrlo dobre stvari u Evropi ove sezone, ali sada se ništa od toga ne računa”, izjavio je trener Đovani van Bronkhorst.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve