Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Levandovski: Gladan sam trofeja i to me motiviše

Robert Levandovski, gol mašina iz Varšave što bi Njemci rekli "tor maschine” – nije stigao do očekivane Zlatne lopte Frans fudbala (otkazana), ali jeste do UEFA nagrade za igrača sezone. Predstavnici sedme sile, kao i struka nijesu dozvolili da sezona iz snova, u kojoj je golgeter Bajerna pokupio sve što je bilo u ponudi (Liga šampiona, Bundes liga, Kup i Superkup Njemačke), ostane bez individualnog pečata Srebrna statua, namijenjena najboljem na planeti dodijeljena je nakon online glasanja, poslije čega su novinari svako za svoju zemlju dobili ekskluzivan intervju

Nije bilo glamurozne scene Grimaldi foruma, blještavila velelepnog Monte Karla, nije bilo ni znatiželjnih novinara da sa lica mjesta prenesu impresije o još jednom fenomenalno organizovanom događaju. Korona virus je paralisao planetu, ispašta naravno i fudbal, ali sve to ne može da poništi učinak poljskog Terminatora u sezoni 2019/20.

Levandovski, Foto: Bleachersnews.com

Robert Levandovski, gol mašina iz Varšave što bi Njemci rekli “tor maschine” – nije stigao do očekivane Zlatne lopte Frans fudbala (otkazana), ali jeste do UEFA nagrade za igrača sezone. Predstavnici sedme sile, kao i struka nijesu dozvolili da sezona iz snova, u kojoj je golgeter Bajerna pokupio sve što je bilo u ponudi (Liga šampiona, Bundes liga, Kup i Superkup Njemačke), ostane bez individualnog pečata Srebrna statua, namijenjena najboljem na planeti dodijeljena je nakon online glasanja, poslije čega su novinari svako za svoju zemlju dobili ekskluzivan intervju.

Crni smoking, zategnuta leptir mašna i osmijeh kao dokaz raspoloženja i otvorenosti za sva pitanja. Virtuelno, opušteno druženje sa ubicom golmana iz Varšave, kojeg je u dva navrata upoznala i crnogorska publika (mečevi Crne Gore i Poljske), moglo je da počne…

Roberte, osvojio si sve što se moglo osvojiti ove sezone, sada je stigla i ova nagrada. Na koji način motivišeš sebe da i dalje budeš u top formi?

“Trenutno sam na vrhu, kao i moja ekipa. Međutim, budućnost donosi nove duele, nove bitke. Svi će tražiti baš skalp Bajerna, svi će pokušati da nas pobijede. Na to moramo da budemo spremni. Vjerujem s obzirom na kvalitet ekipe, na kombinaciju mladosti pune potencijala i iskustva da možemo još dugo da budemo na vrhu. I baš ta glad za trofejima me motiviše, kada se ne budem budio sa tim osjećajem znaću da je blizu kraj karijere.”

U sezoni koja je apsolutno bila u tvom i u znaku bavarskog giganta koje mečeve izdvajaš kao presudne?

“Bilo je nekoliko tih momenata. Mečevi za titule se posebno pamte, prepričavaju, ali ako govorimo o fudbalu uopšte meč sa Zvezdom kada sam pos t i gao četiri gola, pa sjajne predstave protiv Totenhema i Barselone. Kompletan turnir u Lisabonu je nezaboravan, nešto novo za nas, sistem koji do sada nije bio poznat u fudbalu, bez publike, ali sve to ćemo svakako svi u Bajernu sa zadovoljstvom pamtiti.”

Zbog pandemije korona virusa kompletna sezona bila je specifična kako je to uticalo na fudbal?

“Bilo je mnogo teško nekoliko mjeseci, tokom borbe sa tim nevidljivim neprijateljem. Ipak, i to vrijeme u karantinu mogli smo da iskoristimo na pravi način. Da se posvetimo nekim stvarima, za koje inače nemamo vremena. Drago mi je da se polako sve vraća, vjerujem i u povratak publike i normalnog života za nekoliko mjeseci. Ostaje nam do tada da uradimo sve da ljudima kroz emocije damo nadu u bolje sjutra.”

A ako se nekome budi emocija i nada, to je svakako tvoja domovina. Poseban je vjerovatno osjećaj da si postao prvi Poljak osvajač ove nagrade?

“Nevjerovatan osjećaj. Znam da je ovo za ljude iz Poljske nešto posebno, da su ponosni, jer je jedan od njih na ovoj pozornici, sa trofejom u rukama. Fudbal je međutim timska igra i moram za sve trofeje da budem zahvalan saigračima, trenerima, kompletnom osoblju Bajerna. Samo zajedničkim radom možemo do visina ponovo”, istakao je sjajni Poljak.

Robert Levandovski ili Levangolski, kako vam je draže. Impresivne partije, golgeterski njuh kakav malo ko ima, vjerovatno najbolja devetka svjetskog fudbala u posljednjoj dekadi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve