Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Lenard se vratio i vodio Kliperse do pobjede nad Portlandom

Lenard je postigao 27 poena uz 13 skokova i četiri asistencije

U noći između četvrtka i petka košarkapi Los Anđeles Klipersa savladali su portland 107:101 u posljednjem meču NBA lige.

Foto: Twitter

Prvo poluvrijeme je proteklo u znaku domaćina, ali su u trećoj dionici gosti nametnuli svoj ritam, proradio je šut i zaostatak od sedam poena je pretvoren u vođstvo od šest.

Klipersi su u posljednjih 12 minuta ipak uspjeli da se vrate svojoj igri, postigli su 37 poena i uspjeli da preokrenu rezultat u svoju korist za šestu pobjedu u sezoni i skor 6-3. Portlandu je ovo peti poraz, treći u nizu i imaju skor 3-5.

Kliperse je u ovom meču predvodio Kavaj Lenard koji se vratio na parket. Lenard je postigao 27 poena uz 13 skokova i četiri asistencije. Lenarda je sa poenom manje pratio Lu Vilijams koji je dodao i osam asistencija. Ivica Zubac zabilježio je dabl – dabl sa 15 poena i 13 asistencija, a za 20 minuta na parketu imao je i po jednu asistenciju i ukradenu loptu i dvije blokade.

U Portlandu su sa po 22 poena najefikasniji bili Demijan Lilard i Si Džej Mekolum. Lilard je dodao po šest skokova i asistencija,a Mekolum je imao sedam skokova. Hasan Vajtsajd je meč završio sa 17 poena i 19 skokova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve