Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Legendarni Rumun se vratio fudbalu i postao selektor

Ovo će za Adriana Mutua biti treći angažman, a do sada je radio u rumunskom Voluntariju, te u mladom timu Al Vahde u Emiratima

Čuveni rumunski fudbaler Adrian Mutu postao je selektor mlade reprezentacije te zemlje.

Foto: Twitter

Mutu je svojevremeno važio za jednog od najbolji igrača u Italiji, a Čelsi je odlučio da ga kupi i za njega izdvoji veliku sumu novca. U prvoj sezoni rumunski gudbaler odigrao je 27 utakmica za “Plavce” i postigao je šest golova, pa se činilo da se dobro uklopio u londonski tim, ali onda je nastao haos.

Naime, u oktobru 2004. godine Mutu je bio pozitivan na kokain što je šokiralo fudbalsku javnost. Čelsi je odlučio odmah da reaguje jer je Mutu prekršio ugovor, pa je dobio nekoliko mjeseci suspenzije. Nakon toga u klubu su odlučili da je najbolje da se zahvale Rumunu na saradnji, a na ljeto 2005. godine Mutu je potpisao za Juventus.

Prema pisanju rumunskih medija, sam izbor za selektora Rumunije je bio prilično kontroverzan, budući da niko od čelnika Saveza još uvijek nije objelodanio kako su iz konkurencije otpali članovi Odbora Edvard Jordanesku, Kristijan Kivu i Kostel Enake.

Ovo će za Adriana Mutua biti treći angažman, a do sada je radio u rumunskom Voluntariju, te u mladom timu Al Vahde u Emiratima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve