Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Legendarni fudbaler sinoć podigao posljednji pehar u karijeri

Kraj sezone sa sobom obično za neke igrače donosi i odlazak u fudbalsku penziju. Sinoć je fudbalu zbogom rekao legendarni Iker Kasiljas.

Kraj sezone sa sobom obično za neke igrače donosi i odlazak u fudbalsku penziju. Sinoć je fudbalu zbogom rekao legendarni Iker Kasiljas.

Zbog svoje profesionalnosti, kolegijalnosti i ponašanja na terenu, ali i van teren Kasiljas je bio tip fudbaler kojeg svi cijene i poštuju, kako igrači tako i navijači.

Sada već bivši španski golman je sinoć podigao i posljednji trofej u karijeri, za kojeg interesantno nije dobio medalju, ali su saigrači odlučili da ga ispoštuju.

Porto je u finalu portugalskog Kupa pobijedio Benfiku, a kako nije zabilježio niti jedan nastup Kasiljas nije imao pravo na odličje, ali je svejedno dobio priliku da podigne pehar u zrak.

Kao što je od ranije poznato Kasiljasa su problemi sa srcem primorali da karijeru završi ranije od planiranog, a od naredne sezone vraća su voljeni klub Real Madrid gdje će obavljati jednu od direktorskih funkcija.

Ovaj 39-godišnjak je u karijeri ukupno osvojio 23 trofeja. Najznačaniji su tri Lige šampiona s Real Madridom, te dva Evropska i Svjetsko prvenstvo sa reprezentacijom Španije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve