Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Legendarni Dino Rađa nije zagovornik stranaca: Ne želim da u Hrvatskoj igraju Votsoni i Džonsoni

Hrvatska je u svojoj košarkaškoj istoriji angažovala dva stranca, prvi je bio Dontej Drejper, drugi Oliver Lafajet. Od trećeg neće biti ništa

Predsjednik Stručnog savjeta hrvatske kuće košarke, Dino Rađa, odbacio je mogućnost nastupa Šejna Larkina za taj nacionalni tim, istakavši da to nije u interesu domaće košarke.

Rađa, Foto: Cdm.me

Amerikanac koji brani boje Efesa, aktuelnog vicešampiona Evrope, ponudio se da predvodi Hrvatsku u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

“Zar vam ja ličim na nekoga ko iz dana u dan mijenja mišljenje? Već sam više puta rekao da nećemo dovoditi strance u reprezentaciju jer to nije u interesu hrvatske košarke. I dalje stojim pri tome”, rekao je Rađa  za portal “24sata” i dodao:

“Klubovi moraju da počnu da rade i stvaraju igrače, ne može da se očekuje od reprezentacije da podiže košarku, to moraju klubovi da rade. Razumijem da klub uzme jednog ili dva stranca kako bi podigao kvalitet treninga i igre, kako bi pomogao domaćim igračima da sazre, ali ovi stranci koje mi dovodimo nijesu kvalitetni. To je besmisleno. Ne želim da u Hrvatskoj igraju “Votsoni” i “Džonsoni”. Slovenija je uzela Entonija Rendolfa iz Reala i postala je prvak Evrope, no šta joj je to donijelo na klupskom nivou? Baš ništa. Pogledajte finale ABA lige, Crvena zvezda i Budućnost su igrali sa po pet stranaca”, zaključio je legendarni Rađa.

Hrvatska je u svojoj košarkaškoj istoriji angažovala dva stranca, prvi je bio Dontej Drejper, drugi Oliver Lafajet. Od trećeg neće biti ništa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve