Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Legenda Rudara Muhamed Gerina u penziji

Gerina je bio u klubu skoro četiri decenije i prošao put od republičke do savezne elitne lige, svi trofeji koje je Rudar osvojio Gerina je smjestio u klupske vitrine.

Legenda Rudara i čuveni sekretar ovog kluba Muhamed Gerina otišao je u zasluženu penziju. Ipak, on će i dalje biti prisutan u klubu kao savjetnik i pomagaće svojim ogromnim iskustvom u poslovima organizacije i administracije kluba.

Gerina je bio u klubu skoro četiri decenije i prošao put od republičke do savezne elitne lige, svi trofeji koje je Rudar osvojio Gerina je smjestio u klupske vitrine. Prije utakmice popularnom Hamedu sportski direktor Rudara Željko Tomašević uručio je poklon sliku sa motivima stadiona pod Golubinjom i sat.

Muhamed Gerina je izjavio za klupski sajt Rudara: “Da se zahvalim svojim prijateljima iz kluba koji su me prijatno iznenadili, navijačima Rudara koji su me danas pozdravili aplauzom. Najveći dio svoga života sam proveo u Rudaru i sada posle 40 godina koje su meni brzo prošle pamtim samo lijepe trenutke, pobjede i trofeje Rudara. Kroz fudbal i mnogobrojna putovanja sa ekipom sam upoznao mnoge prijatelje širom svijeta sa kojima sam i dalje u kontaktu i to je jedna od prednosti posla koji sam radio, ja sam i dalje tu za naš Rudar i uvijek ću rado pomoći.”

 

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve