Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Lazović: U određenim momentima fali igrač lider

Vidi Lazović promjene u igri

Jedna od ”lavica” koja je nosila dugo godina igru reprezentacije i Budućnosti, a sada trener u podgoričkoj ekipi Suzana Lazović sa pažnjom gleda šampionat Evrope i izdanja našeg tima. Imala je što da kaže.

Lavice, Foto: Anze Malovrh / kolektiff

– Prvo i najvažnije na EP nijesmo u najjačem sastavu. Što se tiče igre bila je dobra u prvoj utakmici sa Francuskom, sa Danskom je bio pad i slabija koncentracija, a u najvažnijoj, za prolaz dalje, pobijedili smo Sloveniju. Žal ostaje zbog poraza od Rusije. U nekom padu koncentracije i nedovoljnom fokusu na teren, u posljednjih 10 minuta, izgubili smo konce, ikako su djevojke do tada sve kontrolisale. Mislim da smo trebali da iskoristimo šansu i pobijedimo onakvu reprezentaciju. Ali I što je tu je, pouke će sigurno da izvuku i vjerujem da će se popraviti u posljednja dva meča.

Vidi Lazović promjene u igri.

– Sistem je drugačiji, ali zbog vremena još uvijek fali taktička uigranosti. Istina je da smo ubrzali rukomet i koristimo pivotmene, a možemo još više. U napadu bi trebalo da imamo veću širinu i da pokažemo veću odgovornost prema lopti, mislim na manji broj tehničkih grešaka. Ali i to je rezultat modernog i brzog rukometa. Jer pri velikim brzinama treba iskontrolisati loptu.

Fali i lider.

– U određenim momentima fali igrač lider. Ne mogu reći da I lideri u napadu mogu biti Jovanka i Majda, ipak to treba da bude jedan od bekova kao što je Milena Raičević ili u ono vrijeme Bojana Popović. U odlučujućim momentima preuzimale su odgovornost i Crnu Goru i Budućnost vodile do velikih rezultata. To je glavni zadak lidera i nekoga ko vodi ekipu.

Neiskustvo mnogih igračica se osjeća na terenu.

– I u mlađem sastavu smo stigli u Dansku i još neke djevojke treba da prođu kroz određeni broj utakmica da bi u odlučujućim momentima mogle da naprave prave stvari.

I Pivoti?

– Uvijek mogu bolje, ali su na šampionatu naša svijetla tačka. Drago mi je što je Ema Ramusović dobila šansu i na nju se može računati, što je od velikog značaja. Ona je stub odbrane sa Đurđinom Jauković. Dobila je svojih pet minuta i pokazala što može. Naravno, i sa njom i ostalim djevojkama koje pokrivaju ovu poziciju potreban je veći individualni rad kako bi napredovale.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve