Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Lazović: Svi smo radili i trenirali i imali ogromnu želju da vratimo Crnu Goru gdje joj je mjesto

Osim rezultata selektora Vladimira Gojkovića nakon Budimpešte možda i više raduje zajedništvo koje je vidio kod svojih momaka

Dva filmska mjeseca u životu Dejana Lazovića. Tokom novembra skinuo je kapicu posljednjeplasirane ekipe Jadranske lige, navukao “jedinicu sa crnogorskim grbom i, u trenutku kada je bilo onih koj i su sumnjali u njega, pokazao je kakva je golmanska klasa.

Foto: Len

“Ajkule su u Budimpešti ovog januara “zagrizle” bronzanu medalju, a na našem golu blistao je golman Budve uz Danijela Lopez Pineda i Viktora Nađa bio najbolji golman Evropskog prvenstva. U kritičnim trenucima za našu selekciju “izronio bi Lazović i fenomenalnim odbrana izluđivao svoje rivale.

“Spremio sam se morao sam da vratim ljudima koji su vjerovali u mene i kad nije išlo”, poručio je Dejan Lazović za Dnevne novine.

Bilo je možda onih koji nisu vjerovali u našeg golmana, baš ko što ovog puta nije bilo ni puno vjere u “ajkule posebno nakon desetog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Kvangdžuu.

“To nam je samo bio dodatni motiv da pokažemo svima da je Svjetsko prvenstvo u Koreji bila slučajnost, istakao je Lazović.

“Bili smo bez poraza do meča za 10. mjesto, a završili smo kako smo završili. Sada smo pokazali da vrijedimo mnogo”.

A šta se to promijenilo u našoj selekciji za posljednjih pola godina od Kvangdžua do Budimpešte?

“Jednostavno svi smo radili mnogo, trenirali odlično, imali ogromnu želju i volju da vratimo Crnu Goru tamo gdje joj je i mjesto. Uspjeli smo u tome i to nas posebno raduje”, jasan je Lazović.

Osim rezultata selektora Vladimira Gojkovića nakon Budimpešte možda i više raduje zajedništvo koje je vidio kod svojih momaka.

“Atmosfera je bila odlična, mislim da se sve vidjelo, rekao je Lazović.

“Mi nemamo igrače kao iz 2008, jer su ti ljudi bili fenomeni i klase od igrača kakvih više nema, ali mi smo imali timski duh koji nas je krasio’.

“Ajkule su ranije možda imale problema da “zatvore već dobijene utakmice momci koji su ovog januara nosili kapicu Crne Gore pokazali su da je sada i snažan mentalitet veliki adut naše selekcije.

“Da, jednostavno smo vjerovali da možemo sa svima da igramo i sve da pobijedimo – ni u jednom trenutku nismo padali, samo smo išli prema naprijed, objasnio je naš golman.

“Desilo se nešto slično kao i 2018. kada se uzelo zlato iz Svjetske lige u Budimpešti. Opet smo se svi smo posložili, bili jedan uz drugog, bodrili se, ‘ginuli’ svi i na kraju se sve to vratilo.”

Vraćamo se na početak priče Dejan će do kraja sezone pokušati svoju Budvu da zadrži u regionalnoj eliti, a prije nešto više od pola godine Veronu je vodio do fajnal-ejta Lige šampiona.

“Prošle godine sam imao sjaju sezonu, odveo sam svoj klub na završni turnir Lige šampiona, ali je poslije toga gazda odlučio da smanji budžet, ekipa se praktično raspustila. Bilo je tada ponuda da ostanem u inostranstvu, ali odlučio sam da se vratim na godinu u svoj klub, što se ispostavilo kao prava odluka”, prisjetio se Lazović.

Ako su možda i zaboravili kakva je klasa od golmana, Italijane je Lazović brzo podsjetio u direktnom okršaju za polufinale Evropskog prvenstva, kada je čudesnim intervencijama poslao svjetskog prvaka u razigravanje od 5. do 8. mjesta.

“Odlično sam trenirao i sve je super bilo uz odbranu koju smo igrali bilo je milina braniti. Italija je prvak svijeta, igrao sam sa sedam igrača iz te ekipe – sve su to sjajni igrači, jednostavno imao sam veliki motiv da pobijedim najbolje i na kraju smo sve uradili i pobijedili.

Naredni izazov za “ajkule” je Roterdam, gdje čeka olimpijska viza za Tokio.

“Nadam se da će biti sve kako treba da svi budemo zdravi i mislim da neće biti problema. Da sa ovom željom i voljom odemo u Tokio i da se nadamo uspjehu”, zaključio je Lazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve