Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Lazović: Svako želi da pobijedi Đer

,,Plave će 25. februara odigrati u Podgorici premijerni meč sa Savehofom, a prije toga, za vikend u Ljubljani će sa Jagodinom i Krimom odmjeriti snage na turniru Regionalne lige

Budućnost danas kreće na put po formu i detalje nakon čega će znati na kom su takmičarskom nivou pred start glavne runde Lige šampiona.

Lazović, Foto: Cdm.me

,,Plave će 25. februara odigrati u Podgorici premijerni meč sa Savehofom, a prije toga, za vikend u Ljubljani će sa Jagodinom i Krimom odmjeriti snage na turniru Regionalne lige. Sparing sa domaćinom, inače protivnikom u Ligi šampiona, podjednako je važan za naš tim koji je posljednji zvanični meč odigrao 16. novembra protiv Bitighajma u ,,Morači.

“Imamo dovoljno vremena da popravimo ono što nije bilo dobro u prvom dijelu. Pričamo da je naš glavni protivnik Đer, ali ne smijemo da potcjenjujemo Krim i Savehof. Znaju da igraju rukomet i moraćemo da se se spremimo za svaku ekipu posebno. Naravno da ćemo se najviše spremati za Đer, jer je svakome želja da pobijedi šampiona Evrope”, kazala je Barbara Lazović.

Slovenačka internacionalka, supruga reprezentativca Vuka Lazovića, kojeg sjutra sa Crnom Gorom čeka prvi meč sa Hrvatskom na Evropskom prvenstvu, priželjkuje za glavnu fazu jako odbranbeno izdanje.

“Želja nam je da zadržimo odbranu i da imamo bolje vraćanje. Manje tehničkih grešaka u tranziciji, a napad da igramo kao ekipa. Mislim da smo na dobrom putu. Reprezentativke su se vratile sa Svjetskog prvenstva zdrave, u formi su, zbog čega sam pozitivna za drugi dio Lige šampiona”.

Što može da donese sparing sa Krimom i utakmice regionalnog takmičenja?

“Fale nam utakmice da se što bolje uigramo. Posljednju smo odigrale prije skoro dva mjeseca. Ne znam koliko je to pametno da igramo protiv Krima, ali svaka utakmica nam dobro dođe, kao i trening-sparing da popravimo to što nije bilo dobro”.

Krajem i početkom godine rukometašice Budućnosti su više radile vježbe snage, manje s ioptom i potpuno razumljivo da su se uželjele igre. Počele su polako da se spremaju za meč glavne runde Lige šampiona.

“Iskreno, ni ja ne znam previše stvari o Savehofu. Ali kao svaka skandinavska ekipa, puno šutira, nijesu baš disciplinovani, ali ako ih krene, pogađaju i izvan devet metra. Trče brzu polukontru. Moramo da budemo oprezne. Mlađa su i neiskusna ekipa, ali kao što smo vidjeli na Svjetskom prvenstvu, svaka svakoga može da pobijedi. Rukomet je na nivou, svi su počeli da igraju, zbog čega moramo da budemo oprezni za svaku ekipu”.

Posebni izazov je Đer. Budućnost će prvog februara gostovati šampionu.

“Vjerujem da možemo i sa njima. Đer je imo laku grupu koja nije mjerilo u kom su stanju. Ali utakmica traje 60 minuta, svi smo od krvi i mesa, a ja se nadam da ćemo imati dobar dan i da ćemo biti spremne, u stvari znam da hoćemo i mislim da možemo da ih pobijedimo”.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve