Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Lazović: Igramo najvažniju utakmicu karijere

U sred sezone sport je stao. Vaterpolo je bio u zamahu

Biće vremena za sve, za sport najviše. Lopta će se kotrljati, krenuće nacionalna prvenstva, reprezentativne obaveze, ali do tada, poručio je Dejan Lazović, samo timskom igrom Crna Gora može do pobjede u najvažnijoj utakmici života!

Lazović, Foto: Aleksandra Krupanič

“Možemo i moramo da se strpimo i ostanemo kod kuće. Naročito zbog starijih građana. Nadam se da će se situacija smiriti i da ćemo se vratiti normalnom životu. Siguran sam da su svi u Crnoj Gori svjesni kakva opasnost prijeti i činjenice da moramo biti društveno odgovorni. Moramo dozirati i napraviti distancu. Jedino na taj način možemo kontrolisati situaciju i sačuvati sebe i druge. Lično se pridržavam mjera, samo kadatreba izađem do prodavnice i vratim se kući”.

Dani prolaze. Sporo, ali prolaze.

“Realno je teško osmisliti dan. Pretpostavljam daje isto svima. Mi, sportisti, pokušavamo, koliko je moguće u datim okolnostima, da održimo formu. Kombinujemo treninge, sa onoliko sprava koliko ko ima kod kuće. Sad, realno, trening nije ni blizu na koji smo navikli, ali eto… Radimo osnovne stvari da izbjegnemo koje kilo više i da, na neki način, održimo formu. Sve uz nadu da ćemo, koliko-toliko, spremni sačekati nastavak takmičenja”.

U sred sezone sport je stao. Vaterpolo je bio u zamahu.

“Čudno je sve ovo. Prvi put, u sred sezone, ovolika pauza.Niko od nas na ovo nije navikao, posebno poslije onolike potrošnje od Evropskog prvenstva do Regionalne lige i Lige šampiona. Bukvalno, preko noći, sve je stalo. Nije lako izdržati”.

Kako provodiš vrijeme?

“Uz činjenicu daje sve svedeno na minimum, pokušavam, kao i svi, između ostalog, da što bolje osmislim dan. Treniram, gledam filmove, serije. Nije lako, ali se mora. Siguran sam da nikada niko nije bio u ovakvoj situaciji, pa možda i ne mogu sve ovo da objasnim kako bih želio”.

Lazović je do prošle sezone nastupao u Italiji. U kontaktuje sa mnogim bivšim saigračima iz Verone.

“U Italiji je situacija alarmantna, da ne kažem katastrofalna. I kod njih je sve stalo, mada, ima naznaka, da će se prvenstvo nastaviti u aprilu. Možda i na ljeto”.

Vijest o odlaganje Olimpijskih igara, a prije toga i kvalifikacionog turnira, bio je šok. Ali odluka je bila najpoštenija.

“U najgorem trenutku za nas odgođene su Olimpijske igre. Ali odluka je, definitivno, na mjestu. Kada kažem u najgore vrijeme, mislim da smo od januara, kao tim, krenuli uzlaznom putanjom. Izgradili smo timski duh i energiju koja je prije falila. Radili smo odlično i onda se desilo sve ovo. Ubijeđen sambio da će se Igre održati”.

Kakva je situacija u klubu?

“Treninzi su stali, svi su po kućama, u bazenu nema vode. Čekamo da dobijemo zeleno svjetlo za treninge. Ovo su, zaista, već velike pauze, još dvije sedmice, praktično mjesec bez rada. Kako će se pripreme dalje odvijati ne znam ali ovo je baš dug period bez treninga. Pitanje je koliko će nam trebati vremena da uđemo u ritam. Znači sve i da se nastavi, ne znamo koliko vremena ćemo dobiti za takmičarske obaveze”.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve