Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Lazović: Da srušimo Đer kada bude važnije

Ljevoruka slovenačka rukometašica blistala je u fenomenalnom poluvremenu “plavih dama” protiv šampiona Evrope (postigla šest golova), još jednom pokazala da je pravo pojačanje Budućnosti, ali na kraju ni ona ni ostatak ekipe Dragana Adžića nisu uspjeli da prekinu nestvaran niz neporaženosti mađarskog tima

Njene finte “izluđivale” su odbranu najboljeg svjetskog tima, nakon njenih šuteva “pukla je i prečka” u Morači Budućnost je izgubila od nesavladivog Đera (28:27), ali je dobila Barbaru Lazović.

Lazović, Foto: Cdm.me

Ljevoruka slovenačka rukometašica blistala je u fenomenalnom poluvremenu “plavih dama” protiv šampiona Evrope (postigla šest golova), još jednom pokazala da je pravo pojačanje Budućnosti, ali na kraju ni ona ni ostatak ekipe Dragana Adžića nisu uspjeli da prekinu nestvaran niz neporaženosti mađarskog tima.

“Mislim da je na kraju presudila njihova duža klupa, dok smo mi u drugom poluvremnu dosta promašivale, “istakla je za Barbara Lazović za Dnevne novine. “Isto tako mislim da ne treba da budemo previše negativne nakon te utakmice”

Desni bek crnogorskog velikana objašnjava i zbog čega…

“Ta utakmica jeste značila za prestiž, praznik je uvijek igrati protiv Đera i sigurno da bi pobjeda nad takvim timom bila velika, ali ko zna zbog čega je sve ovo dobro. Sada moramo da se fokusiramo na četvrtfinale, nećemo imati lakog protivnika, a Đer… Možda ga pobijedimo kada bude važnije to bih više voljela”, jasna je Lazovićeva.

Sjajnih 40 minuta, a onda pad koji je Đer iskoristio. Slično je bilo i protiv Krima u Podgorici, iako je slovenački tim daleko od kvaliteta vladara Evrope da bi to mogao da iskoristi. Protiv Savehofa je bilo očajno prvo poluvrijeme, a odlično drugo. Šta je problem oscilacija u igri Budućnosti?

“To je sport, jednostavno nekada je teško uticati na takve stvari. Naravno, mnogo radimo i na tom segmentu, na psihološkom stanju ekipe i mislim da imamo još dovoljno vremena da se kvaliteno spremimo za četvrtfinale i nadam se kasnije fajnal-for” objasnila je Barbara.

Nije teško zaključiti da će upravo cijela sezona Budućnosti stati u dva meča četvrtfinala koliko su “plave” blizu idealne forme za ključne utakmice u sezoni?

“Svakako za nas je uvijek najveći problem nedostatak utakmica. Ostala nam je još jedna u grupi, a onda slijedi velika pauza zbog reprezentacija i zbog toga su padovi mogući, ali na nama je da to ne dozvolimo već da ostanemo fokusirane na te dvije naše najbitnije utakmice u sezoni”, zaključila je Barbara Lazović.

Budućnost će u četvrtfinalu najvjerovatnije igrati protiv Rostova, kojeg predvodi trofejni Ambros Martin, iako bi u nekim kombinacijama rivali mogli da joj budu Esbjerg ili Mec.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve