Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Lavovi večeras u Morači napadaju Mundijal

Nisu izabranici Zorana Roganovića odigrali dobro u prvom susretu, ali su u finišu obezbijedili rezultat koji im daje odlične šanse da pred svojim navijačima ovjere vizu za Mundijal

Veliki meč čeka večeras naše rukometaše – protiv Grčke će u “Morači” pokušati da nadoknade minus dva iz prvog duela u Halkidi i plasiraju se na Svjetsko prvenstvo poslije 10 godina.

Nisu izabranici Zorana Roganovića odigrali dobro u prvom susretu, ali su u finišu obezbijedili rezultat koji im daje odlične šanse da pred svojim navijačima ovjere vizu za Mundijal.

Međutim, jasno je da mogu mnogo bolje, što su nedavno pokazali na Evropskom prvenstvu.

“Dva gola minusa poslije onakve utakmice daju nam za pravo da se nadamo da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo. Ali, mora da postoji doza opreza, iako će nam naši fenomenalni navijači dati vjetar u leđa. Grčka je pokazala i na gostovanju BiH da zna da igra na rezultat i čuva prednost. Nećemo izaći na teren s manjkom energije koji se osjetio u pojedinim trenucima u prvom meču, već da ćemo pred punom “Moračom” ponoviti igre s Evropskog prvenstva”, rekao je Roganović.

Kapiten Vasko Ševaljević igrao je i prije 10 godina, kada je Crna Gora savladala Švedsku u “Morači” i otišla na Svjetsko prvenstvo.

“Meč nevjerovatnog značaja protiv nezgodne reprezentacije, koja dugo drži loptu, “dosadna” je. Igrali smo loše prvi meč, ali nismo se predavali i na kraju smo dobro prošli, jer tanka je bila linija da li ćemo izgubiti šest razlike ili manje. Sveli smo minus na dva gola, ali počinjemo od nule, u ovakvim mečevima nema kalkulacija, a u rukometu se 10-15 sekundi sve može preokrenuti, pa i ovaj naš zaostatak”, istakao je Ševaljević i pozvao navijače da napune dvoranu.

Crna Gora i Grčka igraće od 18 sati.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve