Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

”Lavovi” ubjedljivi u Sarajevu, hitaju ka EP

Naša selekcija je u prvom kolu bila bolja od Kosova 29:20, pa će najvjerovatnije dvomeč sa Slovenijom (večeras slavila u Prištini 29:24) odlučiti koja reprezentacija će sa prvog mjesta u grupi na Evropsko prvenstvo

Rukometaši Crne Gore savladali su Bosnu i Hercegovinu u Sarajevu 36:25 i napravili veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Naša selekcija je u prvom kolu bila bolja od Kosova 29:20, pa će najvjerovatnije dvomeč sa Slovenijom (večeras slavila u Prištini 29:24) odlučiti koja reprezentacija će sa prvog mjesta u grupi na Evropsko prvenstvo.

Crna Gora je sav posao u Sarajevu završila u prvih 30 minuta. Već na startu meča u nekoliko navrata imali smo dva gola prednosti. Prvi put smo stigli do plus tri u osmom minutu, nakon gola Miloša Vujovića sa igračem više 6:3,

Isti igrač je donio pet golova prednosti u 13. minutu 9:4. Grbović je bio nerješiva engima za domaćina u prvom dijelu, svojim petm golom donio je sedam razlike 15:8 u 22. minutu.

Grbović i Miloš Vujović su do kraja prvog dijela nastavili da se poigravaju sa rivalom, pa je minut prije odlaska na veliki odmor bilo 20:11 za našu selekciju.

U posljednjim sekundama poluvremena Branko Vujović je pogodio za plus deset 21:11.

Bosna i Hercegovina je u prvih pet minuta nastavka napravila seriju 4:1 i smanjila na 22:15. Kod tog rezultata Simić je odbranio zicer, a Grbović pogodio za plus osam.

Branko Vujović je u 47. minutu vratio dvocifrenu prednost 29:19. Nedugo zatim naša selekcija je imala i plus 11, ta razlika bila je i na kraju 36:25.

Najefikasniji u našem timu je bio Miloš Vujović sa osam golova, jedan manje je postigao Nemanja Grbović.

Kvalifikacije se nastavljaju u martu naredne godine, kada našu selekciju čekaju mečevi sa Slovenijom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve