Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

“Lavovi” se ne plaše nikoga, na terenu će pokazati koliko vrijede

“Pobijedili smo svjetskog i olimpijskog šampiona Dansku i ta utakmica je recept kako treba da igramo na Evropskom prvenstvu”

Osmjesi na licima, u pogledu sigurnost kao nikada do sada… Puni samopouzdanja, ali čvrsto na zemlji, rukometaši Crne Gore sinoć su krenuli u misiju Evropsko prvenstvo četvrto zaredom, a peto ukupno.

Foto: Rukometni savez Crne Gore

“Iza sebe imam dva učešća na EP i mogu da kažem da je ekipa sada veoma složna svi jedva čekamo da počne ta velika smotra'” poručio je Miloš Vujović, momak koji će od naredne sezone igrati u Bundesligi za Fukse Berlin.

“Idemo tamo sa puno više samopouzdanja i osjećamo da već treba da pokazujemo ono što zaista imamo i koliko smo jak kolektiv”.

Kontinentalni šampionat, koji će organizovati Austrija, Švedska i Norveška, kreće 9. januara, a “lavovi” će u Gracu protiv Hrvatske, Srbije i Bjelorusije juriti prvi trijumf na evropskim prvenstvima, ali možda i više od toga.

“Grupa je teška, za rivale imamo vrlo jake selekcije. Najjači protivnik će biti Hrvatska, potom Bjelorusija, onda Srbija… Ali ne treba, ipak, bilo koga da se plašimo već da izađemo na teren i pokažemo koliko zaista vrijedimo”, dodao je naš krilni igrač.

Recept za pobjede je jasan.

“Pobijedili smo svjetskog i olimpijskog šampiona Dansku i ta utakmica je recept kako treba da igramo na Evropskom prvenstvu”.

Da li je kucnuo čas za toliko željeni prvi trijumf na evropskim prvenstvima?

“Uoči prošlog EP sam najavio da je vrijeme za prvu pobjedu, ali nismo došli do nje. Sada ne bih pričao o tome. Iza nas stoji kvalitetan rad, svi igrači su zdravi i priželjkujem malo sreće u završnicima”, smatra Miloš Vujović.

Njegov prezimenjak Branko Vujović biće dio naše paklene desne bekovske strane, a kako u svom timu Kjelceu ima dvojicu saigrača iz Bjelorusije (Uladžislaj Kuleš i Artsem Karaljok) dobro zna koliko je ta selekcija nezgodna.

“Moguće da će baš meč sa Bjelorusijom odlučivati ko će proći dalje. Malo je poznato možda, ali ova selekcija ima veoma dobru ekipu međutim, nadam se da ćemo mi proći”, istakao je Branko, koji je na kraju podvukao šta je najveći adut “lavova”.

“Dobro je poznat odnos prema grbu i reprezentaciji. Mislim da malo koja druga selekcija nešto tako ima”, zaključio je Vujović.

Selektoru Zoranu Roganoviću krajem godine priključiće se igrači iz Bundeslige Stefan Čavor, Vladan Lipovina i Nebojša Simić. “Lavovi” će do 3. januara trenirati u Podgorici, nakon čega putuju u Sloveniju na završni dio priprema i dva prijateljska meča sa domaćinom i Sjevernom Makedonijom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve