Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

”Lavovi” poraženi od Slovenije u Morači

Rukometaši Crne Gore poraženi su u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pred svojim navijačima od selekcije Slovenije 32:29

Rukometaši Crne Gore poraženi su u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pred svojim navijačima od selekcije Slovenije 32:29. To je prvi poraz “lavova” nakon dva startna trijumfa nad Kosovom 29:20, i u Sarajevu protiv selekcije Bosne i Hercegovine 36:25.

Podsjećamo, Slovenija je u Mariboru slavila protiv BiH 28:20, a u Prištini protiv Kosova 29:24. Naši momci novi meč sa Slovenijom odigraće u nedjelju u Kopru.

Odlično su naši otvorili meč, poveli 6:2, a sredinom poluvremena Čavor je pogodio 9:5. Slovenija je uspjela da serijom 4:0 povede 14:13, ali smo preko Čavora izborili neriješeno na poluvremenu.

U nastavku smo igrali oslabljeni neigranjem Miloša Vujovića koji je zaradio crveni karton.

Igrao se gol za gol sve do 45. minuta kada je Bakić pogodio za 23:21. Novak postiže dva brza gola poslije naših grešaka za 25:25 na 10 minuta prije kraja. U 55. minutu Slovenija je zaradila crveni karton, pocrvenio je Novak.

Lazović je pogodio za 27:27, ali je iz sedmerca uzvratio Slobenac. U sljedećem napadu Lesjak skida zicer Kaluđeroviću, što koristi Maguc za 29:27 na tri minuta do kraja.

Čavor je smanjio, ali je Cehte vratio dva gola prednosti. Uslijedio je brzi gol naše selekcije, nijesmo iskoristili napad za izjadnačenje, već smo primili dva gola za konačnih 32:29.

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bio je Aleks Vlah sa osam, dok je Domen Novak meč završio sa pet golova. U crnogorskoj selekciji, na čijem se golu ponovo istakao Nebojša Simić, po pet pogodaka postigli su Vasilije Kaluđerović i Branko Vujović, Vuk Lazović dodao je četiri, a po jedan manje Aleksandar Bakić, Miloš Vujović i Stefan Čavor.

Uoči duela od reprezentacije se zavnično oprostio dugogodišnji kapiten Vasko Ševaljević. Navijači u dvorani Morača imali su priliku da pozdrave i doskorašnjeg selektora Zorana Roganovića.

Utakmica je počela minutom ćutanja za stradale u zemljotresu u Turskoj i Siriji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve