Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Lavovi ostali bez velike šanse: Zar se u osam mjeseci ne mogu odigrati dvije utakmice

Jedan od naših najboljih igrača Miloš Božović ne može da razumije ovakav potez evropske kuće rukometa, s obzirom da je bilo i više nego dovoljno vremena da se do januara odigraju dva meča

Odluka čelnika EHF-a da otkaže baraž utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo, šokirala je naše rukometaše, koji su izgubili šansu da kroz dvomeč sa Češkom izbore plasman na Mundijal u Egiptu.

Božović, Foto: Rscg.me

Jedan od naših najboljih igrača Miloš Božović ne može da razumije ovakav potez evropske kuće rukometa, s obzirom da je bilo i više nego dovoljno vremena da se do januara odigraju dva meča.

“Razočaran sam ovom odlukom. Zar se u osam mjeseci ne mogu odigrati dvije utakmice? Nije mi jasno to, jako čudne odluke, ne vidim zašto i kome smeta onaj pravi i istinski rukomet, i kome smeta sport. Nista mi nije jasno, cijeli dan sam proveo u nervozi kako to da ekipe od kojih smatram da smo kvalitetniji eto tek tako odlaze na Svjetsko prvenstvo, odlukom nekoga zbog nečega”, rekao je Božović za CdM.

Objašnjenje EHF-a je šturo jer je potpuno nevjerovatno da se nisu mogli naći dva termina za odigravanje mečeva koje su za neke rukometaše utakmice karijere.

“Ništa nije obrazloženo niti objašnjeno. Treba pokrenuti postupak protiv ovoga jer je neshvatljivo svakom normalnom, ko zna nešto o rukometu. Kako to da se mogu odigrati dva finalna turnira u šest mjeseci, praveći cijelu zbrku klubovima sa transferima i preklapanjima. Nema šanse da se dvije obične utakmice, bez publike u osam mjeseci ne mogu nikako odigrati. Međutim, zato mogu napraviti dva finalna turnira, gdje na jednoj utakmici imate 24 hiljade gledalaca, a imate 4 takve utakmice. Prava jedna zbrka se desava u EHF-u trenutno, bez ikakvih objašnjenja, na veliku štetu rukometa”, istakao je rukometaš Zagreba.

Učesnici Svjetskog prvenstva određeni su na osnovu plasmana sa posljednjeg Evropskog prvenstva, koje je održano u januaru ove godine, a na kojem je Crna Gora zauzela 18. mjesto.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve