Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Lavovi idu na Karibe

Gvadelupe je jedna od francuskih prekomorskih teritorija i najveće ostrvo malog arhipelaga u Malim Antilima, koji su smješteni između Karipskog mora i Atlantskog okeana

Rukometnu reprezentaciju Crne Gore u junu čeka egzotično putovanje – selekcija Zorana Roganovića otputovaće u Gvadelup i odigrati dva prijateljska meča sa selekcijom Egipta.

Gvadelupe je jedna od francuskih prekomorskih teritorija i najveće ostrvo malog arhipelaga u Malim Antilima, koji su smješteni između Karipskog mora i Atlantskog okeana.

Kristofer Kolumbo bio je prvi Evropljanin koji je otkrio Gvadelup, a uskoro će ga ,,otkriti“ i ,,lavovi“ zahvaljujući pozivu legendarnog Didijea Dinara.

Dinar je rođen u Gvadelupu, a sa Francuskom je osvajao evropsko, svjetsko i olimpijsko zlato.

Jedan od boljih defanzivnih igrača svih vremena bio je i selektor ,,trikolora“ i Saudijske Arabije.

– Od 16. do 25. juna bićemo gosti Didijea Dinara, koji nas je pozvao da odigramo dva meča revijalnog tipa, najvjerovatnije protiv Egipta. Prije pandemije korona virusa takođe je zvao najbolje svjetske selekcije, pa su njegovi gosti bili Danci, Francuzi… kako bi u njegovom rodnom mjestu, odnosno na Karipskim ostrvima, pokazao ljudima što je rukomet i kako igraju vrhunske ekipe – rekao je selektor Crne Gore Zoran Roganović za Pobjedu.

Prvobitna zamisao bila je da naša reprezentacija na Karibe ode u što jačem sastavu, ali je iz opravdanih razloga došlo do promjene plana.

– Bila bi to fina prilika za sve igrače koji su prošli trogodišnji ciklus, ali većina nji.h koji su igrali baraž i Evropsko prvenstvo. imaće odmor od samo tri ili četiri sedmice i nema smisla da ih vodimo. Morali smo pokazati razumijevanje jer su uvijek na raspolaganju Crnoj Gori, a uz to su u pitanju revijalni mečevi. Didije Dinar je prihvatio da dođemo u podmlađenom sastavu i nastupićemo s možda više od pola igrača koji do sada nijesu igrali za ,,A“ selekciju, tako da će imati priliku da se dokažu stručnom štabu – dodao je Roganović.

Egipat, rival ,,lavova“ na Karibima, najbolja je afrička reprezentacija, a na posljednjem Svjetskom prvenstvu kao domaćin eliminisan je od Danske u četvrtfinalnoj drami.

– Dinar je najavio da ćemo, ukoliko budemo željeli da odigramo i treću utakmicu, za rivala imati selekciju Kariba, što bi im bila prilika da vide kako je igrati protiv neke jake selekcije – objasnio je Zoran Roganović.

Crna Gora će 12. oktobra dočekati Kosovo na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024, a tri dana kasnije gostovaće Bosni i Hercegovini.

U januaru je čeka nastup na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve