Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Lavovi bez Vladana Lipovine: Precrtan zbog sukoba sa selektorom

Desni bek Vladan Lipovina nije u planovima selektora zbog nesuglasica nastalih po završetku prethodnih kvalifikacija i mečeva sa Kosovom u Prištini, te Švedskom i Rumunijom u Podgorici

Selektor rukometne reprezentacije Crne Gore Zoran Roganović je saopštio spisak igrača za prijateljske utakmice sa Kuvajtom i Kosovom i start priprema za Evropsko prvenstvo.

Od 2. januara na okupu će biti uži krug kandidata za put na EHF Euro, ali među njima sigurno ne i jedan od nosilaca igre prethodnih godina.

Desni bek Vladan Lipovina nije u planovima selektora zbog nesuglasica nastalih po završetku prethodnih kvalifikacija i mečeva sa Kosovom u Prištini, te Švedskom i Rumunijom u Podgorici.

Dvadeset osmogodišnji ”bombarder” njemačkog Balingena nije bio zadovoljan statusom u reprezentaciji, zbog čega je reagovao burno i tako sebi zatvorio vrata nacionalnog tima za koji je na 31 takmičarskom meču postigao 74 pogotka.

Lipovini ovo nije prvi ”prekršaj” u reprezentaciji.

U junu 2016. godine napustio je državni tim nakon svađe sa tadašnjim selektorom Ljubomirom Obradovićem.

Ubojiti Cetinjanin došao je u sukob s Obradovićem poslije poraza u Moskvi od Rusije u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo i odbio da bude u timu za revanš koji je igran u Baru. ”Lavovi” su tada ostali bez plasmana na šampionat svijeta.

Potom je u martu 2017, kada je selektor bio Dragan Đukić, saopštio da zbog ”haotičnog stanja u crnogorskom rukometu” neće nastupati za crnogorsku reprezentaciju ”dok se ne promijeni stanje nabolje”.

Lipovina se ubrzo vratio u reprezentaciju i po dolasku Zorana Roganovića za selektora nastavio da sa Stefanom Čavorom čini sjajan tandem desnih bekova.

Konkurenciju je u posljednjih godinu pojačao Branko Vujović, jedan od talentovanijih evropskih igrača na svojoj poziciji, koji je odlično odigrao posljednje kvalifikacije.

U posljednja tri meča tog ciklusa, krajem aprila i početkom maja, u odsustvu povrijeđenog Čavora dobio je veću minutažu od Lipovine i pokazao da je zreo da bude prva opcija.

Roganović nije mogao da pređe preko ispada Lipovine, navodno ne prvog otkad sarađuju u državnoj selekciji, iako ga je uvrstio na širi spisak od 35 kandidata za mjesto na EHF Euru.

Ostao je pri stavu da je Lipovina (za sada) ”precrtan”, pa će na EP u januaru od ljevorukih bekova teret dijeliti Vujović i Čavor.

Crna Gora će igrati u grupi sa Danskom, Slovenijom i Sjevernom Makedonijom.

”Lavovi” će se okupiti 20. decembra.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve